Brīvdienas Liepājā

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Latvijas trešā lielākā pilsēta, kura atrodas Baltijas jūras krastā, pilsēta, kurā piedzimst vējš – tā ir Liepāja. Pilsētā kurā gribās atgriezties vēl un vēl, pilsēta kuru iemīlējuši ārzemju tūristi un ar kuru lepojās paši liepājnieki. Šoreiz piedāvāju nelielu ieskatu par vietām, kuras būtu vērts apskatīt Liepājā.

Asu izjūtu cienītājiem, ieteiktu apmeklēt Liepājas Karaostas cietumu. Šis ir vienīgais militārais cietums Eiropā, kuru apmeklēt tūristiem. Iespējams cietumu apskatīt ekskursijas veidā, gida pavadībā, kā arī iespējama ekskursija ar šova elementiem, kur apmeklētājiem ir iespēja iejusties ieslodzīto lomā. Ja arī ekskursija ar šova elementiem šķiet pārāk garlaicīga, drosminiekiem tiek piedāvāta arī nakts izrāde. Vairāk informācijas par ekskursijām un izrādēm atradīsi šeit.

Netālu no Liepājas Karaostas cietuma, jūras krastā, atrodas Ziemeļu forti, kas ir Liepājas cietokšņa sastāvdaļa. Fortu pazemes bunkuri ir izvietoti divos stāvos, un lai gan tie ir daļēji nogrimuši, tos būs interesanti apskatīt gida pavadībā, bet ir arī iespējams tos apskatīt individuāli.

Vēl ļoti iecienīts tūristu apskates objekts ir “Spoku koks” . Tā ir piemiņas vieta, kura veidota leģendārajai rokgrupai “Līvi”. Koks ticis veidots no  metāla stienīšiem un stiepjas sešu metru augstumā. Apkārt kokam izvietotie soliņi, dod iespēju apmeklētājiem apsēsties un paklausīties grupas “Līvi” pazīstamākās dziesmas. Iestājoties tumsai, koks tiek izgaismots dažādās krāsās. Šis apskates objekts atrodas Jūrmalas parkā, netālu no koncertzāles “Pūt vējiņi” ieejas.

Bildes no: http://liepaja.travel/

Arī pats Jūrmalas parks, pavisam noteikti, ir uzmanības vērts. Tajā ir apskatāmas 140 dažādu koku sugas, Latvijas lielākās bungas, skaista jūgendstila strūklaka un citi apskates objekti. Tur  pat aiz Jūrmalas parka, lieliska vieta atpūtai būs Liepājas pludmale ar baltām, smakām smiltīm. Arī šajā pludmalē jau 2001.gada pludmalē tiek pacelts Zilais karogs, kurš liecina ka pludmale atbilst 29 dažādiem kritērijiem, kas attiecās uz ūdens kvalitāti, piekrastes kvalitāti un citiem kritērijiem. Šajā pludmalē, nereti pēc stipra vēja, iespējams atrast dzintara gabaliņus, kuri izskaloti no jūras.

Savukārt, staigājot pa Liepājas ostas promenādi, ieteiktu apskatīt, pavisam nesen atvērto koncertzāle “Lielais dzintars”. Tās platība mērāma 14 126m2. Koncertzālē ir astoņi stāvi un tajā darbojās trīs koncertzāles, kuras papildina mākslas telpa “Civita Nova”, kafejnīca un restorāns. Koncertzāle ir ievērojama savas interesantās arhitektūras dēļ. Milzīga stiklota ēka attēlo Latvijā pazīstamo dārgakmeni dzintaru. Sīkāku informāciju par koncertzāli atradīsiet šeit.

koncertzale

Šie ir tikai daži no daudzajiem apskates objektiem šajā vējainajā pilsētā, bet par citiem sīkāk uzrakstīšu citā reiz! 😉

Mans ieteikums, pirms apmeklēt šo pilsētu, ir vērts ielūkoties mājas lapā http://liepaja.travel/, tur atradīsiet daudz noderīgu informāciju gan par vietām kur nakšņot, ieturēt maltītes un citām pilsētas aktivitātēm.