Karte

Visi uz klāja Eirovīzijas ceļojumā!

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Eirovīzijas dziesmu konkurss noticis jau 62 gadus. Šis gads nav izņēmums , un ir kārta arī 63. Eirovīzijai –  lielākajam televīzijā translētajam dziesmu konkursam, kas šogad norisinās Portugālē. Kura no dziesmām ir Jūsu favorīte? Varbūt kāda no Stena Line maršrutu galamērķu valstīm ir pelnījusi uzvaru?

Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies Lisabonā, Alice Arena – jo dziesma ”Amar pelos dois” , kuru izpildīja Portugāles pārstāvis Salvador Sobral, ieguva pirmo vietu iepriekšējā gadā. Līdzīgi, kā iepriekšējos gados, konkursā ir divi pusfināli (8. un 10.maijā), bet galvenais fināls notiks sestdien, 12.maijā.

Visi uz klāja!

Šī gada konkursa tēma ir “Visi uz klāja!”, gluži kā aicinot ceļotgribētājus un mūzikas mīļus doties uz prāmja, lai svinētu šos mūzikas svētkus. Konkursa galvenajam logo, kurā attēlots gliemežvāks, ir 12 dažādas variācijas, kurās atspoguļota okeāna un jūru daudzveidība. Tieši okeāns un jūra ir tas, kas vieno mūs; arī Stena Line vīzijā ir ierakstīts, ka mūsu mērķis ir samazināt ietekmi uz apkārtējo vidi un savienot Eiropu ilgtspējīgai nākotnei!

62 gadi – 65 uzvarētāji

Lai gan Eirovīzijas dziesmu konkurss ir noticis 62 reizes, uzvarētāji kopumā ir pat 65. Kā gan tas iespējams? Īpašs konkurss notika 1969.gadā, kad četras valstis – Spānija, Lielbritānija, Nīderlande un Francija, turklāt trīs pēdējās no nosauktajām ir Stena Line galamērķi, ieguva vienādu punktu skaitu. Tajā laikā nebija izstrādāti noteikumi, kas paredzētu, kā rīkoties neizšķirta rezultāta gadījumā, tāpēc konkursa organizatori nolēma pasludināt visas četras valstis par uzvarētājām. Drīz pēc tam šādi noteikumi gan tika pieņemti.

Šogad dziesmu konkursā piedalīsies 42 valstis, tostarp visas valstis, kas ir Stena Line galamērķi. Noklausieties tās zemāk!

Dānija piedalās ar dziesmu “Higher Ground” ko izpilda Rasmussen:

Francija tiek uzskatīta par top 3 favorīti. Šogad to pārstāv dziesma “Mercy”, kuras autori ir Émilie Satt un Jean-Karl Lucas. Dziesmu izpildīs duets Madame Monsieur:

Vāciju šogad pārstāvēs Michael Schulte ar dziesmu “You let me walk alone”:

Īriju pārstāv Ryan O’Shaughnessy; dziesmas nosaukums “Together”:

Laura Rizzotto pārstāvēs Latviju ar dziesmu “Funny girl”

Lietuvas pārstāve šogad ir Eva Zasimauskaitė ar dziesmu “When We’re Old”:

Kantrīmūzikas žanra dziedātājs Waylon ar dziesmu “Outlaw In ‘Em” pārstāvēs Nīderlandi:

Norvēģijai šogad tiek prognozēta augsta vieta. To pārstāvēs 2009.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs Alexander Rybak:

Poliju pārstāvēs Gromee kopā ar Lukas Meijer; dziesma “Light Me Up”:

Viena no favorītēm arī šogad ir Zviedrija, kuru pārstāvēs Benjamin Ingrosso ar deju mūzikas žanra dziesmu “Dance You Off”:

Lielbritāniju pārstāvēs mūziķe, kas arī jau reiz bijusi uz Eirovīzijas lielās skatuves. Surie, pilnajā vārdā Susanne Marie, 2015.gadā piedalījās kā bekvokāliste Beļģijas māksliniekam Loic Nottet, taču šogad pārstāv Lielbritāniju:

Turēsim īkšķus par visiem konkursa dalībniekiem!

Vēlies Eirovīziju skatīties uz Stena Line prāmja? Rezervē biļetes www.stenaline.lv un tiekamies uz klāja!