Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

5 soļu ceļvedis laimīgiem bērniem

Uz klāja | Nav komentāru

Vispasaules aptaujā vairāk nekā 5000 vecākiem tika jautāts, ko viņi vēlas sniegt saviem bērniem. Daži atbildēja veselību, pārticību un komfortablu dzīvi, bet lielākā daļa no aptaujātajiem vecākiem (64%) atbildēja, ka vēlas, lai viņu bērni būtu laimīgi. Jau vairāk kā mēnesi (kopš 17.jūnija) darbojas mūsu jaunā bērnu koncepcija Happy at Sea” ar jaunu talismanu – gudru, mīļu Cūkdelfīnu vārdā Happy, kurš mīl dziedāt, dejot, rotaļāties un pavadīt laiku kopā ar draugiem. Un būt laimīgiem ir tas, ko mēs novēlam saviem bērniem, tāpēc piedāvājam mūsu 5 soļu ceļvedi kā šo mērķi piepildīt!

1. APSKĀVIENI

Būšana kopā, tuvumā viens otram, ražo laimes hormonu oksitocīnu. Hormons, kas gan stimulē imūnsistēmu, gan mazina sāpju un stresa izjūtas, tieši ietekmē arī bērnu uzvedību. Apskaujiet savus bērnus vairākas reizes dienā – tas palīdzēs viniem augt, kļūt stipriem, gudriem un veseliem. Nekas tā nenomierina bērnu kā mīļās mammas vai tēta apskāviens!

2. ROTAĻAS

Rotaļām un spēlēm ir jo īpaši svarīga nozīme bērna attīstībā. Ar rotaļu un spēļu palīdzību bērns attīsta prātu, veicina saskarsmes iemaņu un talantu attīstību, apgūst dažādas prasmes. Atgriezties bērnībā un gūt prieku no rotaļām – to mēs varam iemācīties no saviem bērniem!

3. DEJAS

Bērni visbiežāk ir pastāvīgā kustībā, gluži kā dzīvsudrabs. Kustības un dažādas fiziskās aktivitātes mūsu ķermenī izdala endorfīnus – hormonus, kas sniedz labsajūtu un nomierina. Bērniem jo īpaši patīk dejošana; tā attīsta ne tikai līdzsvaru un fiziskās spējas, bet arī saskarsmes iemaņas un pašpārliecinātību, tāpēc dodieties dejā kopā ar bē

4. DZIESMAS

Dziedāšana bērnam vai kopā ar bērnu rada spēcīgu saikni un kopības izjūtu. Dziedāšana jau kopš seniem laikiem ir kalpojusi kā saskarsmes veids starp bērniem un vecākiem, sākot ar šūpuļdziesmām pirms gulētiešanas un beidzot ar jautrām muzikālām rotaļām. Dziedāšana veicina atmiņas attīstību un ir lielisks veids, kā papildināt vārdu krājumu un gūt jaunas idejas.

5. BŪŠANA KOPĀ

Pavadīt laiku kopā ar bērniem un veltīt viņiem nedalītu uzmanību ir priekšnosacījums bērna attīstībai  un labklājībai. Veltiet pietiekami daudz uzmanību saviem bērniem, tādējādi viņi attīstīs saskarsmes un komunikācijas iemaņas. Tas nebūt nenozīmē stundām ilgas kopīgas aktivitātes; iesaistiet, piemēram, bērnus kopīgu ikdienas pienākumu veikšanā. Aicinot bērnu palīgā arī Jūs, vecāki, būsiet ieguvēji!

Gaidīsim Jūs ciemos uz prāmja klāja! Rotaļāsimies, dziedāsim, dejosim un vienkārši pavadīsim laiku kopā!


Bloga kategorijas

Vairāk komentētais ieraksts