CERĪBU KUĢIS

Uz klāja | Nav komentāru

Iedomājieties sevi 9 gadu vecumā, nespējīgu tikt līdzi saviem draugiem tādēļ, ka nevarat staigāt. Tā bija ikdiena Fifalinai no Madagaskaras. Par laimi viss mainījās, kad Mercy Ships kuģis-slimnīca piestāja Madagaskaras krastā. Pēc vairākām sarežģītām ortopēdiskām operācijām uz kuģa Africa Mercy klāja, Fifalina ir spējīga pilnvērtīgi dzīvot, staigāt un rotaļāties kopā ar vienaudžiem. Lūk, viņas stāsts.

Tiklīdz bērns saslimst vai gūst traumu, tas ir vecāku ļaunākais murgs. Jo īpaši nabadzīgās pasaules valstīs, kur veselības aprūpe ir ierobežota un ļoti dārga.

Kad Fifalina piedzima, viņas kājas izskatījās normāli. Bet, kad viņa kļuva vecāka, viņas kājas sāka izliekties un deformējās aizvien vairāk un vairāk. Pēc kāda laika bija jau tik slikti, ka viņa nespēja pati nostāvēt, kur nu vēl viena doties uz skolu. Viņas mātei vajadzēja viņu nest.

“Skolā es vienmēr atpalieku. Es nevaru spēlēties ar citiem bērniem. Bet es to spēšu, kad mani izārstēs!” Fifalina apņēmīgi teica.

Viņas vecāki izmisīgi centās viņai palīdzēt un izmēģināja visu iespējamo. Visu savu naudiņu viņi iztērēja, lai meitu parādītu ārstam un vēlāk arī dziedniekam. Bet nekas nepalīdzēja. Tad viņi uzzināja par kuģi-slimnīcu, kas tikko bija ieradies Madagaskarā. Tas bija Mercy Ships kuģis-slimnīca Africa Mercy.

Vecāki aizveda viņu uz kuģi-slimnīcu, kur Mercy Ships ķirurgi parūpējās par viņu. Tas gan nebija vienkārši. Fifalina izgāja vairākus, mēnešiem ilgus ārstniecības kursus, tostarp pārcieta vairākas ortopēdiskās operācijas. Ķirurgiem vajadzēja viņas kāju kaulus pagriezt par 200 grādiem!

Kad no viņas kājām beidzot noņēma ģipsi, Fifalina teica: “Es iemācīšos no jauna staigāt!”

Pateicoties prasmīgajiem ķirurgiem uz klāja Africa Mercy, Fifalina beidzot var staigāt.

Ziniet, Jums nav jābūt ķirurgiem, lai spētu kādam palīdzēt. Septembrī un oktobrī uz visiem Stena Line prāmjiem iegādājieties kafiju vai tēju īpašajā Mercy Ships krūzītē, piemaksājot vien 20 centus, kas tālāk nokļūs pie Mercy Ships organizācijas.

Kopā mēs varam vairāk!