Raimonds ar riteni

Atklāj Eiropu ar velosipēdu

Vācija | Nav komentāru

Raimonds Požarskis – ventspilnieks, atvaļināts Nacionālo bruņoto spēku majors – pirms trim nedēļām atgriezās no labdarības gājiena apkārt Latvijai. Projekta “Apiesim Latviju, lai bērni staigātu” laikā Raimonds 44 dienās nogāja kājām 1761 (!) kilometru, bet nu jau Raimonds ir devies nākamajā piedzīvojumā – trīs nedēļu ilgā ceļojumā ar velosipēdu pa Rietumeiropu un Beniluksa valstīm.

Velosipēds ir Raimonda sirdslieta; ar to viņš devies ceļojumos pa visu Eiropu, viesojoties Vācijā, Šveicē, Austrijā, Lihtenšteinā, Zviedrijā, u.c. valstīs. Patiesi priecājamies, ka gan iepriekš, gan arī šoreiz Raimonds savu ceļu uzsāk ar Stena Line prāmi.

Kā savā Facebook profilā pirms ceļa raksta Raimonds:

Kā jau ierasts un tie kuri ir ar mums braukuši kopā, zina, ka visērtāk ar velo nokļūt līdz Rietumeiropai ir ar Stena Line prāmjiem. Uz Vāciju no Liepājas un uz Zviedriju no Ventspils. Tā arī mēs vispirms ar Stena Nordica prāmi uz Vāciju, jauku ostas pilsētiņu, ar vecāko Vācijas bāku, Travemundi. Tad ar Vācijas vilcieniem, kas ir labvēgi riteņbraucējiem, rbrauksim līdz Francijas, cijas, Luksemburgas robežu krustpunktam. Tur kempings. Tad caur Parīzi uz Amiens, kur paciemosimies pie franču drauga, kurš ar draudzeni slovākieti nesen atgriezās no vairāk ar gadu ilgušu stopošanas ceļojuma pa Eiropu un Dienvidameriku. Arīri okeānam viņi nostopēja jahtas (Tas ir cits interesants un garš stāsts…) c tam jau bez velo somām atpakaļ uz Parīzi 4 dienas, izbaudīt šo pilsētu, ar kulmināciju kopā ar franču tautu nosvinēt Bastīlijas ieņemšanas dienu-nacionālos svētkus! Kā mums tur ies un kur tālāk-sekojiet ierakstiem.
Jebkurš veloceļojums sā
kas ar tehnikas pārbaudi un sakopšanu. To jau ilgu gadu garumā darām pie Endija, Oranžajā velonomā, kas pie Zaļā namiņa Ventspils centrā!
Mēģ
ināšu pie foto pielikt arī īsus aprakstus, vai jau sākumā aprakstīt un tad Jums skatoties jau būs aptuvena skaidrība par ko ir runa.
Sapņojiet un uzdrošinieties tos īstenot! Vismaz speriet pirmo soli!

Sekot līdzi Raimonda ceļojumam varat viņa Facebook profilā, vai lasīt ceļojuma aprakstus turpmāk šeit, Stena Line blogā!

Raimonda stāsts Tevi iedvesmoja? Rezervē biļetes Stena Line mājaslapā un dodies ceļā!

Foto no Raimonda privātā arhīva.