Brēmene, Vācija, Bremen, Pilsētas tirgus laukums, Ceļošana, Marketplace, ostas pilsēta, eksursija

Brēmenes muzikantus meklējot

Vācija | Nav komentāru

Brēmenes muzikanti ir Brēmenes pilsētas atpazīstamības simbols. Taču, ja nolemsiet doties meklēt slaveno dzīvnieku kvartetu, iepazīsiet, ka Brēmene spēj piedāvāt ko daudz vairāk par visiem zināmo pasaku varoņiem. Brēmenes Rātsnams skatam pavērs debešķīgu arhitektūras skaistumu, Zinātnes Centrs aicinās izklaidēties izglītojoši un mazās kafejnīcas aicinās nobaudīt Brēmenes izsmalcinātās garšas nianses.

Brēmenes muzikantus meklējot

Brāļu Grimmu pasakas varoņi Brēmenes muzikanti kā bronzas statuja kopš 1951.gada katru gadu sagaida savus apmeklētājus blakus Brēmenes Rātsnamam. Ja veiksmīgi izdodas tur nokļūt, noteikti apskatiet arī Brēmenes iedzīvotājiem tik ļoti nozīmīgo Rolanda statuju – Rolands sargājot pilsētu no nelaimēm.  Bet tā nav vienīgā vieta, kur Brēmenes muzikanti Jūs sagaidīs.  Brēmene sagādājusi neparastu izklaidi– piedāvājot pilsētas viesiem īpašu karti, kur atzīmētas visas vietas, kur apskatāmas dažāda stila, formas un lieluma Brēmenes muzikantu statujas. Vadieties pēc kartes un atrodiet visus iemīļotos pasaku tēlu atveidojumus! Turklāt, tas neprasīs pārāk daudz laika, jo lai izstaigātu Brēmenes Vecpilsētas daļu pietiek ar pus stundu. Brēmenes iedzīvotāji pat mēdz teikt, ka Brēmenē viss atrodas tepat aiz stūra!

Bremen, Brēmene, Brēmenes muzikanti, Rātsnams, Vācija

Foto: Medienservice pixabay.com

Brēmene, Vācija, Trāveminde, vecpilsēta, ekskursija, uz Vāciju, izpēti, arhitektūra, baznīca, ostas pilsēta

Tuvāk zvaigznēm

Brēmene neapšaubāmi ir pārsteidzoša, blakus vēsturiskajām ēkām piedāvājot tūristiem ko absolūti neparastu un modernu: intelektuāli izklaidējošu izklaidi kosmonautikas jomā.  Brēmene sevi veiksmīgi pozicionējusi, kļūstot par vadošo Eiropas valstu kosmonautikas industrijas centru. Tieši Brēmenē mūsdienās tiek ražotas detaļas arī jaunāko paaudžu pasažieru lidmašīnām.

Airbus. Kā astronauti guļ, ēd un veic ikdienas norises kosmosa kuģī, kur gravitācija nedarbojas?  Kompānija Airbus piedāvā gida pavadībā rast atbildes uz šiem jautājumiem, izstaigājot kosmosa kuģa modeli un uzzināt, kā kosmonauti vada savas misijas dienas tik ierobežotā telpā.

Universum Bremen Zinātnes Centrā iespējams apskatīt un izmēģināt 250 praktiskas instalācijas, kurās cilvēki var eksperimentēt un mācīties. Aptverot nozares par dabas brīnumiem, dzīvām būtnēm, dabu un tehnoloģijām. Savukārt turpat esošais Entdecker parks ir Vācijā pirmais brīvdabas zinātnes piedzīvojumu parks, kurš īpaši pieprasīts ir skolēnu vidū, iesaistot bērnus pašiem rast atbildes uz tik interesantiem jautājumiem, piemēram: kā jūtas jo-jo?; kas spēj uzveikt gravitāti?; kā rodas tornado?; kas notika pēc Lielā sprādziena? No Brēmenes Zinātnes centra Jūs noteikti iziesiet daudz zinošāki, kā iegājāt.

Brēmene, Bremen, Vācija, Universum, Zinātnes centrs, ekskursijas, muzejs, aviācija, fizika, daba, eksperimenti

Medienservice www.pixabay.com

Radošais kvartāls

Viertel dictrict – pilsētas kvartāls, kur 2 km ielas garumā mājo bohēmiska enerģija, dzīve šeit tiek baudīta par visiem 100%. Naktsklubi, dizaina veikaliņi, kafejnīcas, mākslas galerijas, meistardarbnīcas mijas ar brīnumskaistām māju terasēm. Šeit regulāri notiek gan laikmetīgās mākslas, gan klasiskās mākslas izrādes un izstādes, te darbojas arī teātri un muzeji. Nekur citur Brēmenē neieraudzīsiet tādu kultūras daudzveidību. Naktīs rajons nesnauž, bet piedāvā apmeklētājiem mesties iekšā nakts dzīvē. Šajā rajonā miegs nav prioritāte.

Brēmene, Bremen, kvartāls, Schnoor, hipsteru kvartāls, māksla, teātri, Vācija,

Foto: Medienservice www.pixabay.com

Īpaši saldummīļiem

Pilsētas viesiem, kuri sevi uzskata par saldummīļiem ir paveicies, Brēmenē ir vairāki saldumi, kuri Jums būs jaunatklājums!

Klaben – saldais ēdiens, tāda kā Brēmenes iedzīvotāju versija par Ziemassvētku kūku, citiem atgādina kēksu. Šis ēdiens gan noteikti nav top sarakstā svara vērotājiem, jo tās sastāvā ir milzum daudz sviesta un rozīnes. Tā ir arī ieguvusi svarīgu statusu un Eiropas Savienības izcelsmes aizsardzību, tāpēc, ja Jums piedāvā nogaršot klaben, visticamāk, tas ir ražots tieši Brēmenē vai tās tuvākajā apkārtnē. Bez klaben šeit iecienīti arī tādi saldumi kā kluten, kas ir šokolādes izstrādājums ar piparmētru pildījumu, kā arī butterkuchen – rauga kūka ar lielu daudzumu sviesta, cukura un mandelēm.

Kā nokļūt?

Brēmene atrodas aptuveni 3 stundu braucienā no Trāvemindes, Vācijas ostas pilsētas, kura ir Stena Line prāmju maršruta galamērķis. Ja brīvdienām atvēlētas vairākas dienas, noteikti iesakām uz Brēmeni doties caur Hamburgu un iegūt divas fantastiskas pieredzes, iepazīstot Pasaulē zināmās un augsti novērtētās pilsētas.

Par mūsu maršrutu no Liepājas uz Trāvemindi vairāk informācijas varat iegūt mūsu mājas lapā.

Par Hamburgas zaļo oāzi pilsētas centrā vari lasīt citā mūsu bloga rakstā šeit.

 

Tags: ,