Vācijā iecienītā ābolu strūdele

Vācija | Nav komentāru

Rudens vienmēr ir lutinājis mūs ar āboliem. Arī šogad to netrūkst, bet ko darīt ja tos svaigā veidā esam jau atēdušies? Šoreiz padalīsimies ar ābolu strūdeles recepti. 🙂 Šis deserts ir viens no labāk zināmajiem desertiem Vācijā. Ābolu strūdele jeb “Apfelstrudel” Vācijā kļuva populāra jau 17. gadsimtā un ir cieņā vēl šodien.

Deserta pagatavošanai būs nepieciešams:

Mīklai (var izmantot jau gatavu kārtaino mīklu)

  •      400g milti;
  •      50g mīksts sviests;
  •      50g silts ūdens;
  •      2 olas;
  •      2 ēdamkarotes cukura;
  •      ½ tējkarote sāls.

 

Pildījumam

  •      6/7 āboli;
  •      2 ēdamkarotes cukurs;
  •      20g mīksts sviests;
  •      100g rīvmaizes;
  •      Pēc garšas var pievienot kanēli.

 

Mīkla: sakuļ kopā olas, cukuru un sāli. Masai pievieno silto ūdeni turpinot kult, līdz cukurs un sāls izkusis. Caur sietiņu izsijā uz galda miltus, uztaisa iedobi, ieliek mīkstu sviestu, ielej olu maisījumu un mīca, līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu saveļ bumbā, pārziež ar olīveļļu, ietin folijā un liek siltumā vai ietin segā uz 25 – 30 minūtēm.

Pa to laiku sagatavo pildījumu: ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež plānās šķēlītēs vai gabaliņos, pārkaisa cukuru, kanēli, rīvmaizi un samaisa. Atstāj ābolus sacukuroties.

Uz galda izklāj auduma salveti vai dvielīti, izrullē mīklu, tad to izstaipa, līdz tā paliek tik plāna, kā cepamais papīrs, liek uz dvieļa. Pārziež ar izkausētu sviestu. 2/3 mīklas pārklāj ar ābolu pildījumu un vienu malu atstāj nedaudz brīvu, tad no otra gala sāk rullēt un sarullē ruleti. Cepamo pannu ieziež ar sviestu, liek virsū strūdeli ar savienojamu vietu uz leju. Pārziež ar sakultu olu vai sviestu un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 25 – 30 minūtes 200 – 220*C.

Strūdeli nedaudz atdzesē un pārkaisa pūdercukuru. Var pasniegt siltu ar vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!