Atrakciju parks LEGOLAND® Dānijā

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Teju katrs vecāks un bērns zina pasaulē veiksmīgo un populāro rotaļu klucīšu ražotāju LEGO®. Bet tikai retais zina, ka lego klucīšu dzimtene ir Dānija, kur atrodas arī lielākais atrakciju parks LEGOLAND®. Atrakciju parks atrodas Dānijas pilsētā Billundā, un tas ir visvairāk apmeklētākais tūrisma objekts Dānijā, uzreiz aiz Tivoli dārziem un Dyrehavsbakken atrakciju parka.

Sezonā Dānijas pilsētu Billundu apmeklē tik daudz tūristu, ka grūti noticēt, ka patstāvīgi pilsētas iedzīvotāji ir vien ap 6 tūkstošiem. Mūsdienās Billunda ir populārs tūrisma galamērķis pateicoties tam, ka tur atrodas LEGO® galvenā mītne, rūpnīca un atrakciju parks LEGOLAND®. Atrakciju parks tika atvērts 1968.gadā. Tas ir arī uzskatāms par gadu, kad strauji sākās pilsētas izaugsme.

Legoland, Karuseļi, atrakciju parks, lego klucīši, Dānija, Eiropa, ekskursija, ceļo ar prāmi, ceļo ar ģimeni

Foto: www.legoland.dk

Sapņa piepildījums

Lai gan atrakciju parks sevi pozicionē kā lielisku izklaidi jebkuram vecumam, vislabāk šeit jutīsies bērni vecumā no 2 gadiem līdz pat 12 gadiem. Pie katras atrakcijas uzstādīti mērīšanās stabi – kur pēc garuma tiek noteikts, vai bērnam šī atrakcija būs piemērota, vai atrakcija piemērota vecāku pavadībā. Tādēļ, vecāki – esiet gatavi, ka arī tiksiet ierauti izklaides, karuseļu un nebeidzamas fantāzijas virpulī!

LEGOLAND® atrakciju parks radīts izmantojot vairāk nekā 45 milj. lego klucīšu, un viss atrakciju parks iedalīts 9 tematiskās zonās. Ir gan DUPLO Zeme, kura piemērotāka būs mazāka vecuma bērniem, gan Ninjago zona, Pirātu zona, kurā jābūt sagatavotiem samērcēt apģērbu braucot no lego klucīšiem radītā īstā Pirātu kuģī, pat Polārā zona ar dzīviem pingvīniem. Un katrā no tām ir dažāda veida karuseļi, citi griežas ātri, citi augstu, citi liks jums spiegt aiz satraukuma, citi ļaus vērot apkārtni no augstumiem! Īpaši jāpiemin Mini-lande, kurā iespējams apskatīt dažādu valstu pilsētu kopijas miniatūrā veidā.

Legoland, Miniland, Lego, Dānija, Billunda, atrakciju parks, lego klucīši, miniatūras pilsētas, ceļo ar bērniem

Foto: www.legoland.dk

LEGOLAND® pils apartamenti

Nav lēts prieks, – bet ir liels prieks, izmantot iespēju un nakšņot turpat blakus esošajā LEGOLAND® Pils viesnīcā, kur iespējams izvēlēties kādu no 142 pasaku numuriņiem: princešu karaliskos apartamentus; bruņinieka dzīvojamo istabu, vai pat nindzjas slepeno numuriņu. Viss radīts, lai bērni justos kā sapņu piepildījumā.

Legoland, Dānija, viesnīca bērniem, lego klucīši, Billunda, Billund, Eiropa, ceļo ar ģimeni, ceļo rudens brīvlaikā

Foto: www.legoland.dk

LEGO® māja

2017.gadā Billundā atvērās LEGO® māja (Lego House), piedāvājot bērniem 6 zonās sadalītu nebeidzama prieka un rotaļu vietu. Šajā mājā iespējams apskatīt, gan milzīgus lego klucīšu mākslasdarbus, kā piemēram krāsaino lego klucīšu ūdenskritumu, gan trīs ginantiskus dinozaurus, gan pašiem iesaistīties konstruēšanā. Krāsu sprādziens un moderna pieeja fantāzijas rosināšanai – tā ir LEGO® māja. Lielisks papildinājums ceļojumam uz Billundu, pretēji LEGOLAND® parkam, šeit darbošanās notiek iekštelpās.

Halovīnu noskaņa LEGOLAND®

Apmeklējiet LEGOLAND® rudenī, jo tūristu plūdi būs mazinājušies un dienas laikā varēsiet izbaudīt atrakcijas bez stāvēšanas garās rindās. Noteikti sagatavojiet līdz piemērotu apģērbu, ņemot vērā faktu, ka vairums atrakciju ir zem klajas debess. Nav nepiemērotu laikapstākļu, ir nepiemērots apģērbs! Novembrī atrakciju parks tiek vērts ciet, tādēļ skolēnu brīvlaiks oktobrī ir pēdējais laiks parka apmeklējumam, ierindojot to Jūsu ģimenes 2019.gada lieliskāko ceļojumu sarakstā. Turklāt no 6.oktobra līdz pat 3. novembrim LEGOLAND® ietērpsies Halovīna svētku iespaidā, spoki, zirnekļi un simtiem oranžo ķirbīšu gaidīs mazos apmeklētājus svinēt kopā!

Legoland, Dānija, Halovīni, Ķirbju svētki, Lego, Lego Duplo, ekskursija, rudens brīvlaiks, ceļo ar prāmi, ceļo ar ģimeni

Foto: www.legoland.dk

Givskud zoodārzs

Ja Billundā esat ieplānojuši pavadīt vairākas dienas, iesakām apskatīt arī turpat Billundes apkārtnē esošos apskates objektus. Givskud zoodārzs izveidots kā safari, kur varat aplūkot dzīvniekus, braucot ar savu automašīnu, safari autobusu vai veicot garāku pastaigu ar kājām.
Ja izvēlēsieties doties ekskursijā ar savu auto – Jūs sagaidīs bizoņi, gorillas, antilopes, zebras, žirafes un citi Āfrikas un Amerikas tipiskākie dzīvnieki turpat aiz Jūsu auto loga. Visiem zoodārza apmeklētājiem tiek izdalītas zoodārza kartes ar norādēm un iezīmētiem ceļiem. Safari noslēgumā ar aizvērtiem logiem tiek sniegta iespēja arī iebraukt lauvu teritorijā. Tomēr, ja zoodārzu izvēlēsieties aplūkot nesteidzīgā pastaigā – zoodārzs piedāvā 6km garu pastaigu ceļu gar eksotiskajiem dzīvniekiem.
Īpaši bērnu priekam ierīkots arī milzu rotaļlaukums, kā arī interesantas nodarbes, piemēram, zelta meklēšana/sijāšana, turklāt atrastos dārgumus var samainīt pret īpašu Zoodārza medaljonu vai laika pavadīšanu pie indiāņu teltīm, ugunskurā cepot zefīrus.

Givskud zoodārzs atvērts apmeklētājiem no aprīļa līdz oktobra beigām.

Ostas pilsēta Esbjerga

Kad bērnu sirdis iepriecinātas ar LEGOLAND® un zoodārza apmeklējumu, arī pieaugušie pelnījuši mazu devu atelpas. Šim nolūkam iespējams doties uz stundas braucienā esošo ostas pilsētu Esbjergu, kur uzstādīts iespaidīgs piemineklis “Vīrs satiek jūru” (Man meets the Sea). Tas radīts par godu Esbjergas 100 gadu pastāvēšanas jubilejai. Piemineklis ir 9 metrus augsts, un tuvumā esošā jūra ļauj uz brīdi par neko nedomāt un ļauties atpūtai.

Esbjerg, Dānija, Statuja, vīrs kurš vēro jūru, piemineklis, Ostas pilsēta, ekskursija, Legoland, Stena Line

Uz Dāniju laimi meklēt!

Mēs palīdzēsim Jums nokļūt LEGOLAND® valstībā! Izvēlieties ceļot ar Stena Line prāmjiem maršrutā Liepāja – Trāveminde (Vācija), tālāk ceļš ar auto līdz Billundai (Dānija) prasīs nedaudz vairāk kā 3 stundu braucienu un būsiet sasnieguši galamērķi! Vairāk par šo maršrutu lasiet mūsu mājas lapā.

Dānija atzīta par vienu no pasaulē laimīgākajām valstīm, tad nu aiziet, brīvdienās uz Dāniju, lai saņemtu mazu daļiņu laimes sajūtas arī sev un ģimenei!