Belfāsta, Īrija, Ziemeļīrija, Downhill pludmale, Troņu spēles, filmēšanas laukums, Game of Thrones, kāpas

Belfāsta – Troņu spēļu un Titānika mājvieta

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Belfāsta Ziemeļīrijā, pateicoties gleznainajiem dabas skatiem, kļuvusi par mājvietu daudziem populāriem seriāliem un filmām. Starp visiem izceļas viens no populārākajiem seriāliem televīzijas vēsturē – HBO seriāls Game of Thrones (Troņu Spēle), kurš izpelnījies starptautisku slavu, neskaitāmas balvas un nominācijas par aktierspēli un specefektiem. Belfāsta būs īstais ceļojuma galamērķis, ja vēlies apskatīt seriālā redzamās vietas pats savām acīm!

Tumšais dzīvžogs – Karaļa ceļš

Pavisam parastu ceļu, kas vijas gar zemnieku laukiem, īpašu padara 18.gs. stādītie dižskābārži ceļa malās; to zari savijušies kopā, izveidojot dabas tuneli. Tumšais dzīvžogs (Dark Hedges) ved uz kādu savrupnamu mazpilsētā Ballymoney, un tas ir viens no visvairāk fotogrāfētajiem dabas fenomeniem Ziemeļīrijā. No Belfāstas tas atrodas vien stundas brauciena attālumā!

meļīrija, Troņu spēles, Karaļu ceļš, Northirealand, Belfāsta, Belfast, ceļo ar prāmi,

Stāvēt uz šī ceļa zem divu gadsimtu seniem dižskābāržu zariem ir maģiski! Un, ja vēl ir īstā gaisma un nav tūristu burzmas, sajūtas ir neaprakstāmas un fotogrāfijas izcilas. Tikai neuzkavējieties pārāk ilgi – leģenda vēsta, ka, iestājoties krēslai, kāda Pelēkā Lēdija klīst pa šo ceļu un pazūd acu skatienam tikai tad, kad nonāk aiz pēdējā dižskābārža.

Troņu spēļu seriālā aleja redzama ne reizi vien – attēlojot nozīmīgo Karaļa ceļu, pa kuru uz Melno pili un Mūri devās gan Ārija Stārka (Arya Stark), gan galvenais seriāla varonis Džons Sniegs (Jon Snow).

Castle Ward – Ziemmala

Pili Castle Ward interesantu tūristiem padara divu arhitektūru saplūšana, raksturojot lorda Bangor (Ward dinastijas aizsācēju) un viņa sievas dažādās gaumes. Pils arhitektūrā attiecīgi redzamas gan gotikas, gan klasikas arhitektūras detaļas. Teritorijā ap pili 332 hektāros atrodami plaši dārzi, pastaigu laukumi, riteņbraukšanas trases, tējas namiņš un grāmatu veikals.

Castle Ward, pils, Ziemmala, Ziemmalas pils, Troņu spēles, Īrija, Belfāsta, Ziemeļīrija

Seriāla Troņu Spēle skatītājiem šī vieta būs pazīstama kā Ziemmalas pils (Winterfell). Ja esi šī seriāla piekritējs un labprāt apmeklētu Ziemmalas pili dzīvē, noteikti izmanto iespēju doties Ziemmalas tūrē, kas izveidota kā ekskursija, iepazīstinot tūristus ar 20 galvenajām filmēšanas vietām pils kompleksā.

Downhill Beach – Pūķakmens

Downhill Beach ir 11km gara Zilā karoga pludmale, kas piedāvā pastaigas, putnu vērošanu uz ūdenskritumu fona, plašu smilšu kāpu joslu un Mussenden templi, kas ir viena no visfotogrāfētākajām ēkām Ziemeļīrijā. No tempļa paveras elpu aizraujošs skats uz ziemeļu krastu un 18.gs. drupām. Pludmale no Belfāstas atrodas aptuveni pusotras stundas braucienā. Šīs pludmales posms ir viens no ainaviskākajiem Īrijā un iekļauts Troņu Spēles epizodēs kā Pūķakmens pils.

Downhill pludmale, Belfāsta, Ziemeļīrija, Īrija, ceļo ar auto, Troņu spēles, filmēšanas, Pūķakmens, Game of Thrones Īrijā, Troņu spēles filmētas Īrijā

Titāniks

Un kurš gan nezina vienu no smeldzīgākajiem mīlas stāstiem kino vēsturē – filmu “Titāniks”? Lai gan pati filma nav uzņemta Belfāstā, tā var lepoties ar Titānika mājvietas titulu. Slavenais kuģis tika uzbūvēts tieši Belfāstā, to uzņēmās darīt lielākā tā brīža kuģu būvniecības kompānija Harland & Wolff.

Par spīti Titānika bojāejai, Belfāsta un Titānika muzejs uzsver, ka šis kuģis bija tā laika inženierijas izcilākā pakāpe. Muzeja eksponācijās iespējams uzzināt pilnīgi visu par Titāniku, sākot ar tā būvniecības niansēm, dažādu Titānika telpu autentiskus atveidojumus, un beidzot ar kuģa sadursmes ar aisbergu rekonstrukciju pa soļiem. Arī pati muzeja ēka izceļas ar interesantu arhitektūru – izskatās, ka tā ir veidota no 4 kuģu priekšgaliem, turklāt ēka ir tieši tikpat augsta, cik augsts savulaik bija Titāniks.

Titāniks, Titānika muzejs, Belfāsta, muzejs Belfāstā, Ziemeļīrija, ceļo ar prāmi, ceļo ar auto,

Lai gan ikoniskā filma tika uzņemta jau 1997.gadā, Titānika muzejs ir atvērts apmeklētajiem vien no 2009.gada. Tomēr pirms pāris gadiem paziņoti nodomi filmēt jaunu Titānika filmas versiju, pietam plānots to darīt ir tieši šeit, Belfāstā.

Kā nokļūt Belfāstā?

Ja esi noskatījies visas 8 Troņu spēles sezonas, tas nozīmē, ka Tevī mīt piedzīvojumu kāre. Dodies piedzīvojumā un sasniedz Belfāstu kā maratona zelta medaļu. Sāc savu ceļojumu ar Stena Line prāmjiem maršrutā Liepāja – Trāveminde, tad ar savu auto dodies uz Nīderlandi, maršrutā Holandes rags – Hārviča nokļūsi Lielbritānijā. Vēl nedaudz ar auto, un tad no ostas pilsētas Liverpūles mūsu prāmji aizvedīs Tevi uz Belfāstu! Katrs dzīvē ir pelnījis izbaudīt tūri pa Eiropu! Uz priekšu, dabas un kino mīļi!
Uzzināt vairāk par Stena Line prāmju maršrutiem varat mūsu mājas lapā.

Stena Line prāmju maršruts, prāmji, prāmju tīkls, satiksme, Karte, kā nokļūt belfāstā, kā nokļūt īrijā