Izbaudi vasaras atpūtu Ventspilī!

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Vasaras siltās dienas vedina sapņot par to, kur pavadīt brīvdienas. Ja esi domājis par brīvdienām pie jūras, skaistā pilsētvidē ar krāšņu un dzīvu vecpilsētu, smaržīgiem ziediem, kultūras un izklaides pasākumiem, tad mums ir piedāvājums tieši Tev! Ventspils priecē ar vasarīgiem jaunumiem un pasākumiem, aicina apmeklēt tūrisma objektus, kā arī pavadīt laiku pie jūras un dabas kopā ar ģimeni un draugiem.

KO APSKATĪT

Baltijas jūras vilinājums

Vasaru baudīt var, apmeklējot tūrisma objektus, kas atrodas ļoti tuvu jūras piekrastei – vērot saulrietu, jūras bangošanos un kuģu ienākšanu jūrā ir iespējams, dodoties pastaigā  pa Dienvidu mola promenādi, kas ved līdz pat bākai. Pa ceļam uz  Dienvidu molu no skatu torņa var apskatīt divus pilsētvidē eksponētos zvejas kuģus “Azova” un “Grots”. Ainavu no augšas uz pilsētu un jūru var baudīt no 19m augstā Skatu torņa, tepat apskatāma arī 4m augstā skulptūra “Govs – Matrozis” un milzu “Krēsls”, kas veidots no enkuru ķēžu posmiem.

Pilsētas dienvidrietumu daļā izbūvētas jaunas ieejas  ar koka celiņu laipām uz jūru. Saulrieta ielā izbūvēts plašs auto stāvlaukums, gājēju un velobraucēju celiņi, kas šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonu.  Devītā laipa no Jūrmalas parka ved uz nūdistu pludmali, bet 10. laipa piemērota pastaigām ar suņiem. Pastaigu un jūras mīļotājiem, iespējams doties arī tālāk uz Staldzenes pludmali, kas pretēji smilšainai kāpu joslai pārsteidz ar stāvkrasta burvību.

Ventspils, Pludmale, zilā karoga pludmale, kurzeme, Latvija, ekskursija, pie jūras

Pilsētas apskate

Ventspils skaistākās vietas iespējams apskatīt izmantojot dažādus transporta līdzekļus – ar velosipēdu (izbūvētais pilsētas veloceliņu tīkls 60,67 km garumā, vijas cauri visai Ventspilij, savienojot populārākos tūrisma objektus), ar tūristu vilcieniņu Ventspils Train, kurš kursē pa Ventspils skaistākajām ielām un ar kuģīti Hercogu Jēkabu, kas dodas braucienos pa Ventas upi līdz pat Dienvidu molam.

Ventspils ir ziedu un strūklaku pilsēta. Pēc diviem mākslas un mecenātisma projektiem jeb Govju parādēm Ventspilī sastopamas 27 dažāda izmēra un krāsu gotiņu skulptūras, ko veidojuši slaveni Latvijas un ārvalstu mākslinieki.

Cow parade, Ventspils, apmeklē Ventspili, ekskursija

ATPŪTA

Baudi ūdens priekus un atrakcijas!

Ventspils pludmales akvaparks ir viena no iemīļotākajām atpūtas vietām pilsētā, kur ūdens priekus ir iespējams baudīt zem klajas debess. Šeit darbojas trīs dažādi baseini un divi torņi, mazajā baseinā mazuļus priecē īpaši viņiem domātas atrakcijas. Apmeklētājiem pieejamas arī burbuļvannas, sauna, medpunkts, inventāra noma, kafejnīca, ģērbtuves un labierīcības.

Ventspils, pludmales akvaparks, eksursija, apmeklē Ventspili, āra akvaparks,

Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju un SPA kompleksā tiek piedāvātas šādas izklaides iespējas: bērnu baseins ar jautrām figūrām, baseins ar 4 horizontālās ūdens masāžas strūklām, mākslīgo viļņu baseins, slīdkalniņš “Kalnu upe”, 2 slīdrenes, SPA vannas, saunas, sāls istaba un turku pirts.

Piedzīvojuma parka apmeklētājiem pieejams plašs atrakciju  klāsts – batuti, bamperlaivas, bampermašīnas, kameršļūkšanas trase, gumijlēkšanas batuti, tramplīnlaiva, piepūšamās atrakcijas, bērnu autoskola u.c. Aktīvās atpūtas cienītājiem  patiks arī virvju trase Kaķa taka, veikparks un peintbola laukums.

Izzini Visumu!

Ventspils Jaunrades nama planetārijs un observatorija piedāvā skatīties aizraujošus planetārija zvaigžņu šovus un 360 grādu filmas par dabu, Visumu un planētām, bet observatorijā caur augstas kvalitātes teleskopu var vērot sauli,  planētas dubultzvaigznes un miglājus.

Planetārijs, Ventspils, Eksursijas, apmeklē Ventspili, eksursija

Vasara aicina izbaudīt silto laiku! Sāc plānot savas vasaras brīvdienas Ventspilī jau tagad!