Jūras svētki

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Jau rīt, 09. jūlijā, tiks svinēti “Jūras svētki” jeb tautā sauktie “Zvejnieksvētki”. Šie svētki īpaši iecienīti ir piejūras mazajos ciematiņos un pilsētās, kā piemēram Ventspilī, Liepājā, Pāvilostā, Lapmežciemā un citviet.

Šo svētku svinēšana aizsākusies Pāvilostā jau senā vēsturē, bet vēl joprojām šeit šie svētki tiek svinēti un tiek uzskatīti par centrālajiem vasaras sezonas svētkiem. Svētku laikā iespējams baudīt koncertu un svinīgo svētku gājienu, nobaudīt tikko gatavotu zivju zupu, kā arī piedalīties citās lieliskās aktivitātēs. Tieši šogad, Pāvilostā tiks svinēta Zvejnieksvētku 80 jubileja.

zvejnieku_svetku_afisa_2016

Pasākuma proramma no: www.pavilosta.lv

Svētki tiks svinēti arī Ventspilī, kur pilsētas iedzīvotājus un ciemiņus sagaida plaša pasākumu programma. Svētku ieskaņai, rīt plkst. 12:00, būs iespēja satikt pašu jūras valdnieku “Neptūnu”, kurš Ostas ielas promenādē atklās svētkus. Tieši tur arī norisināsies lielākā daļa plānoto pasākumu. Būs iepēja klausīties koncertu, nobaudīt dažādus ēdienus, iegādāties dažādus amatnieku izstrādājumus, atbalstīt, kādu no komandām “Pūķu laivu sacensībās” un piedalīties citās aktivitātēs. Pasākumu programma tiešām ir ļoti plaša un katram būs iespēja atrast sev piemērotākās aktivitātes.

afisa-js

Pasākuma programma no: www.ventspils.lv

Arī Liepājā tiks piedāvāta lieliska pasākumu programma. Līdzīgi kā Ventspilī, pasākums norisināsies Liepājas promenādē. Par mūziku, visas dienas garumā, parūpēsies Normunds Rutulis un Zvejnieku dēli, grupa “Dakota” un citi, labi zināmi, mākslinieki. Jūras svētku pasākuma laikā, interesentiem būs iespēja apmeklēt arī 10.Starptautisko Ielu teātru festivālu “Zeme.Debess.Jūra.” , apskatīt jūras spēku flotes kuģus, mazajiem svētku viesiem tiks dota iespēja gūt jaunas zināšanas “Mazajā jūras akadēmijā”. Šīs un daudz citas aizraujošas aktivitātes, atradīsi svētku programmā šeit.

Jūras svētku programma

 

Šī ir tikai neliela daļa no visiem rīkotajiem pasākumiem, kuri tiks rīkoti par godu Jūras svētkiem. Izvēlies sev tīkamāko un baudi svētkus! 🙂

 

Informācija no:

www.visisvetki.lv;