Kāda gan būtu pasaule bez Mercy Ships?

Pārējā Eiropa Uz klāja | Nav komentāru

589 apmeklētas ostas un 2,5 miljoni cilvēku, kuriem sniegta palīdzība – tas ir Mercy Ships neatsveramais ieguldījums pasaulē.

Janvārī Stena Line izpilddirektoram Niklasam Mortensonam (Nicklas Mårtensson) bija iespēja nokļūt uz Mercy Ships kuģa-slimnīcas Africa Mercy, kad tā bija pietauvojusies lielākās Beninas pilsētas Kotonū (Cotonou) ostā. Rietumāfrikas valsts Benina ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm. Un tagad Niklass vēlas dalīties pārdomās par savu vizīti, par Mercy Ships paveikto darbu un mūsu sadarbību ar šo organizāciju.

***

Ātri vien es sapratu, ka tas, ko dara Mercy Ships, ir nenovērtējams ieguldījums dzīvības nodrošināšanā. Kotonū pilsētā ir akūts medicīniskā personāla trūkums – tur ir tikai viens ārsts uz 17 000 iedzīvotāju. Jūs iedomājieties – uz septiņpadsmit tūkstošiem tikai viens! Problēmas apmēru nav iespējams iztēloties, kamēr to neredzi pats savām acīm, un, ja tev ir bijusi tā laime piedzimt valstī, kur nodrošināta veselības aprūpe ir pašsaprotama. Beninā ir iedzīvotāji, kas nekad nav saņēmuši medicīnisko aprūpi vai apmeklējuši zobārstu. Dažādas traumas, ievainojumi un slimības ir plaši izplatītas šeit, jo tikai daži no ārstiem spēj, piemēram, veikt ķeizargrieziena operāciju.

Kā liela uzņēmuma – Stena Line – izpilddirektors, es esmu lepns atbalstīt tik svarīgu un nesavtīgu darbu, ko dara Mercy Ships, un es redzu vairākas jomas, kurās arī mēs varam sniegt savu ieguldījumu. Piemēram, Stena Line tehniskās zināšanas, mēroga ekonomija un pieredze var palīdzēt Mercy Ships iegūt vairāk laika un kapitāla saviem pacientiem. Tādēļ mēs piedāvāsim arī saviem darbiniekiem iesaistīties brīvprātīgo programmā, un kļūt par brīvprātīgo darbinieku uz vairākiem mēnešiem uz Mercy Ships kuģiem. Tāpat mēs izstrādāsim kampaņu, kuras laikā visi klienti, kas ceļos ar Stena Line prāmjiem, varēs iegādāties kafiju un tēju, tādējādi ziedojot Mercy Ships organizācijai. Tikai neliels ieguldījums spēj palīdzēt mainīt cilvēku dzīves – palīdzēt kādam staigāt, runāt vai atkal redzēt. Noskatieties, cik lielas pārmaiņas var sniegt pat mazākais ziedojums:

Niklass Mortensons (Nicklas Mårtensson)

Stena Line izpilddirektors

***

Par Mercy Ships

Mercy Ships organizācija nodrošina primāro veselības aprūpi pasaules nabadzīgākajās valstīs jau kopš 1978. gada. Mercy Ships kuģi-slimnīcas dodas uz dažādiem galamērķiem un uzturas tur ilgu laika posmu. Uz kuģa Africa Mercy strādā vairāk nekā 400 brīvprātīgo; tur atrodas 5 operāciju zāles, kurās var veikt sarežģītas operācijas. Tur tiek ārstētas dažādas slimības, traumas un ievainojumi, piemēram, audzēju likvidēšana, kroplās pēdas, šķelto aukslēju un dažādu dzemdību traumu ārstēšana. Mercy Ships ir nodrošinājusi 78 ostu pilsētās bezmaksas apmācības vietējiem ārstiem un medicīnas personālam ķirurģijā un veselības aprūpē. Kopš 1978.gada Mercy Ships ir palīdzējuši vairāk nekā 2,5 miljoniem cilvēku. Uzziniet vairāk par Mercy Ships (angļu valodā) šeit: http://stenaline.com/mercyships