Mini tūre pa Poliju: Gdiņa – Sopota – Gdaņska

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Skaitlim trīs, tāpat kā ģeometriskajai figūrai trijstūrim, esot maģiska un spēcīga aura. Tieši to pašu var teikt par trīs Polijas pilsētām Gdiņu, Gdaņsku un Sopotu, kuras kopā veido tā saukto “Trīspilsētu” apvienību. Trīspilsētā nepazūd lidmašīnas mistiskos apstākļos, bet gan laiks aizskrien vēja spārniem, jo katra no trim pilsētām viesiem piedāvā daudzveidīgus apskates objektus.

Gdiņa – dāma labākajos gados

Gdiņa ir skaista pilsēta Baltijas jūras krastā, kas no neliela zvejniekciema mērķtiecīgi radīta par nozīmīgu Polijas ostu. Gdiņa ir dāma labākajos gados, jo tā ir viena no jaunākajām Polijas pilsētām, jo pilsētas tiesības ieguva vien 1926.gadā. Taču, lai tas jūs nemulsina, senu un vēsturisku ēku vietā Gdiņa piedāvā dažādus citus apskates objektus.

Gdiņas pilsētvidē noenkuroti divi vēsturiski nozīmīgi kuģi, Otrā Pasaules kara Polijas pusē dienējošs kara kuģis „Błyskawica”, un mācību buru kuģis “Dar Pomorza”, kuri darbojas kā muzeji jau vairākus desmitus gadu. Nokļūstot uz “Dar Pomorza” kuģa klāja, iespējams apskatīt jūrnieku kajītes ar oriģinālo interjeru, kā arī jūras braucienu laikā savāktās trofeju kolekcijas.

Polija, Kara kuģis, kuģis muzejs, burinieks, eksponāts, ko apskatīt Gdiņā, Gdiņa, Eiropa

Dabas cienītājiem saistošs būs Gdiņas akvārijs un jūras muzejs, kurš darbojas jau kopš 1971.gada, un lepojas ar savu 3000 litru iebūvēto tvertni, kā arī dzīvu koraļļu rifu. Savukārt, kā punkts uz i, būs kāpiens Gdiņas Akmens kalnā (Kamienna Góra), no kura virsotnes redzams brīnišķīgs skats uz pilsētas laukumu, pludmali un ostu.

Gdiņa ir izcili piemērota kā pieturas punkts īsai vizītei, lai tālāk jau dotos uz netālu esošo Sopotu.

Polijas vasaras karaliene Sopota

Vasaras kūrortpilsēta – tā dēvē Sopotu, pateicoties smilšainajām pludmalēm, atspirdzinošajam jūras vējam un izklaides iespējām. Atšķirībā no Gdiņas, Sopota var lepoties ar senāku vēsturi un unikālām ēkām ar senatnes piegaršu. Lai gan vasara ir labākais laiks Sopotas apskatei, arī citos gadalaikos pilsēta ir atvērta tūristiem.

Esot Sopotā, noteikti ir jādodas pastaigā pa Eiropā garāko koka tiltu – Orlowo Pier, kas 500m garumā iestiepjas Baltijas jūrā.

Polija, Sopota, garākais koka tilta, Eiropa, Baltijas jūra, mols,

Pilsētas mājīgākā un rosīgākā gājēju iela ir Monte Cassino – izklaides, iepirkšanās, restorāni un greizā māja. Greizā māja jeb Krzywy Domek  ir šķība, greiza, bet pareiza  un ar lepnumu pievērsīs Jūsu uzmanību un pat aicinās ienākt. Māja ir saņēmusi neskaitāmas balvas kā dīvainākā pasaules ēka. Viena no mājas sienām veltīta dažādu pasākumu apmeklētāju parakstiem, nedaudz ironizējot par Holivudas slavas aleju.

Greizā māja, šķībā māja, gdaņska, sopota, polija, iela, gājēju iela, ko apskatīt polijā,

Gdaņska – ceļojuma saldais ēdiens

Gdaņska viennozīmīgi ir tā pašpārliecinātā, vecākā māsa, kura apzinās savu skaistumu un vērtību, tādēļ pavisam saprotami ir, ka Gdaņska kandidē uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu. Gdaņskas populārākie apskates objekti ir apskatāmi bez maksas, tādējādi tūre pa pilsētu neliks maciņam manāmi sarukt.

Gdaņska, Polija, Eiropa, pilsēta, ostas pilsēta, panorāmas rats,

Vēsturiskais celtnis “Dzērve” Jūs gaidīs vecajā ostas piestātnē. Tas savulaik pildījis divas funkcijas – cēlis smagas kravas, kā arī bijis pilsētas aizsardzības vārti. Savukārt, pilsētas laukumā iespējams apskatīt Gdaņskas pilsētas simbolu – Neptūna strūklaku, turpat blakus pilsētas skaistākajai ēkai- Artūra namam. Tas, ka mūsdienās Gdaņska izskatās šādi un ne savādāk, ir brīnums, jo Otrā pasaules kara laikā lielākā daļa pilsētas tika nopostītas, tomēr, ēkas tika restaurētas un pat uzbūvētas no jauna pēc seniem rasējumiem un projektiem.

celtnis, Dzērve, polija, Gdaņska, vārti, vēsturiska celtne, Gdaņskas simbols, ko apskatīt Polijā

Gdiņa – Stena Line galamērķis

Gdiņa – Karlskrūna (Zviedrijā) ir viens no Stena Line maršrutiem. Ļaujieties piedzīvojumu garam un pēc Polijas apskates dodieties Skandināvijas plašumos. Kas var būt labāks par izdevušos ceļojumu? Divi ceļojumi!

Vairāk par maršrutu, kas savieno Zviedriju ar Poliju uzziniet mūsu mājas lapā.