Pasaules jūrniecības diena

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Vai zināji, ka šodien ir mūsu svētki? Šodien tiek atzīmēta Pasaules Jūrniecības diena, kurā tiek runāts par jūras un kuģošanas nozīmi visā pasaulē, iezīmējot tās lomu ne tikai globālajā ekonomikā, bet arī katra cilvēka ikdienas dzīvē.

“Kuģošana – būtisks pasaules pamats” ir šī gada Pasaules Jūrniecības dienas galvenā tēma. Tās ietvaros tiek runāts par kuģu nozīmi pasaules tirgū. “Imports un eksports pasaules līmenī nebūtu iespējams bez kuģošanas. Vairākums cilvēku nenojauš, cik lielu nozīmi viņu ikdienas dzīvē tā ieņem,” ir pārliecināts Kitaks Lims (Kitack Lim), Internacionālās Jūras Organizācijas preses sekretārs.

Šī gada Pasaules Jūras dienas tēmas ietvaros svarīgi ieskicēt nozares vēsturi, kas ļauj redzēt kopējo ainu pagātnes, tagadnes un nākotnes veselumā. Piemēram, kuģu kompānijas Stena Line sākumi meklējami jau pagājušā gadsimta 30tajos gados. Mūsdienās gada laikā no Zviedrijas kuģi veic 270 izbraucienus. Tie pārvadā neskaitāmus transporta līdzekļus, kuri piegādā ēdienu, ziedus, rūpniecības materiālus utt.

Uz kuģniecības nozares, tajā skaitā Stena Line kuģiem, balstās dažādu uzņēmumu eksistence un bizness, jo eksports un imports ieņem būtisku lomu mūsdienu ekonomikā. Piemēram, Ziemassvētkos no Zviedrijas tiek transportēti vairāk kā 1.2 miljoni Ziemassvētku eglīšu. Vai zināji, ka 80% no pasaules tirdzniecības notiek jūrā? Šis ir pamats apgalvot, ka patiesībā tirdzniecība bez jūras un kuģniecības nebūtu iespējama.

Skaties video un sajūti, kas mēs esam! 🙂