Rudens brīvlaikā uz Ventspili!

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Brīvdienās aicinām iepazīt Ventspili – esam pārliecināti, ka pilsētas apmeklējums visai ģimenei sagādās tik pat gaišas emocijas kā krāšņās rudens lapas! Lūk, dažas no vietām, ko iesakām apmeklēt, ja rudens brīvlaikā viesosieties Ventspilī!

Dienvidu Mols

Apmeklējiet Ventspils Dienvidu Mola labiekārtoto promenādi ar skatu platformu pie pašas bākas, uzkāpiet skatu tornī, apskatiet zvejas kuģus “Grots” un “Azova”!

Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs

  • Pastaiga pa Irbenes teritoriju APKĀRT radio teleskopiem RT – 32 un RT – 16;
  • RT – 8 torņa apskati un tajā izvietotās ekspozīcijas par RT – 32 un RT – 16 darbību PSRS laikā;
  • Pie RT – 8 izvietotās “vecās” RT – 16 antenas apskate;
  • Pārgājiens pa pazemes tuneli;
  • Candera memoriālās telpas apskati ēkā “Kristāls”.

Vairāk uzzināsiet mājaslapā: www.virac.eu/ekskursijas

Velo brauciens apkārt Būšnieku ezeram

Esiet aktīvi un baudiet dabu!

  • Iespēja mērot 8 km velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram. Ap ezeru izbūvēts gājēju un veloceliņš, no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai 3,424 km garumā, izveidota 187 m metrus gara gājēju laipa un tās galā skatu platforma putnu vērošanai, uz kuras uzstādīti arī 2 soliņi un informatīvā planšete ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un caurceļojošo putnu attēliem.
  • Veloceliņa posmā uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Uzzini vairāk par Būšnieku ezeru mūsu iepriekšējā bloga rakstā: goo.gl/WsDbPf

Ūdens piedzīvojumu parks

Vieta, kur valda mūžīgais prieks un vasara. Piemērota vieta atpūtai gan bērniem- atrakciju zonā ar baseinu un slīdrenēm, gan pieaugušajiem- SPA zonā, nomierinošas mūzikas pavadījumā, apmeklējot pirtis vai sāls istabas.

Piedzīvojumu parks ar slēpošanas kalnu Lemberga Hūte

Lieliska vieta ģimenes atpūtai, izmantojot plašo un daudzveidīgo atrakciju piedāvājumu.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejs “Kurzemes Democentrs”

Zinātnes un tehnoloģiju muzeja apmeklējums būs aizraujošs gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo apmeklējot eksponātus, katram ir iespēja pildīt interesantus uzdevumus un uzzināt daudz ko jaunu par klimata pārmaiņu iemesliem, sekām un risinājumiem.

Livonijas ordeņa pils

Senākā būve Ventspilī, kā arī vecākais viduslaiku cietoksnis Latvijā, kas nemainīgā veidā saglabājis savu pirmatnējo apjomu. Digitālā ekspozīcija “Dzīvā vēsture” sniedz iespēju ceļot caur gadsimtiem, gūstot ieskatu Ventspils vēstures nozīmīgākajos notikumos.

Bibliotēkas

Bibliotēkas Ventspilī ir ne tikai literatūras krājumu vieta, bet arī vietas, kas izceļas ar unikālu interjeru un dizainu. Bibliotēkās regulāri norisinās arī dažādi izglītojoši un kultūras pasākumi, kurus iecienījuši gan vietējie, gan pilsētas viesi.

Bērniem draudzīga pilsēta

Bērnu pilsētiņu un Bērnu parku “Fantāzija” iemīļojuši ne tikai mazie ventspilnieki, bet arī bērni no visas Latvijas. Pilsētā izvietoti attīstoši un pievilcīgi vairāk nekā 30 bērnu rotaļu laukumi, kam līdzās izvietoti soliņi vecāku atpūtai. Visa gada garumā, katru svētdienu, notiek īpaši bezmaksas pasākumi bērniem, kuros ieejas maksa ir smaids un prieks.

Govju parāde

Ventspils ir pirmā pilsēta visā Austrumeiropā, kurā norisinājās unikāla govju parāde. Vienīgā vieta   Latvijā, kur vienkopus var sastapt 27 dažādu krāsu un formu govju skulptūras, kas kļuvušas par atpazīstamu pilsētas rotu un apskatei pieejamas visu gadu. Skulptūru dizaina autori ir vairāki Latvijā un ārpus tās pazīstami mākslinieki, piemēram, Elita Patmalniece un Ginters Krumholcs.

Ventspils nauda – Venti

Kopš 2011. gada Ventspils lepojas ar savu unikālo naudu – ventiem. Ventus var nopelnīt www.visitventspils.com, spēlējot dažādas spēles par Ventspili. Nopelnītos virtuālos ventus pret taustāmu naudu var samainīt Ventspils tūrisma informācijas centra Dārzu ielā 6, vai Olimpiskā centra “Ventspils” viesnīcā Lielajā prospektā 33. Ar ventiem iespējams iegūt līdz pat 50 % atlaidi 43 Ventspils atpūtas, apskates un izklaides vietās.

Plašāku informāciju par apskates objektiem varat iegūt Ventspils Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.visitventspils.com vai oficiālajā Facebook lapā.

Kad būsiet kārtīgi iepazinuši Ventspili, ar Stena Line prāmjiem ātri un ērti varat nokļūt Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas piepilsētā Nīnashamnā. Dodies pāri Baltijas jūrai un iepazīsti Zviedriju! Uzzini vairāk Stena Line mājaslapā www.stenaline.lv