Ventspils, pasākumi ventspilī, koncertzāle, ziemassvētki ventspilī, jaunais gads, salūts ventspilī, ziemassvētku egles

Ventspils iemirdzas svētku gaismās!

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Baudīt Ziemassvētku noskaņu aicina Ventspils. Īsto Ziemassvētku sajūtu vislabāk var izjust tieši vakaros, kad pilsētas ielās iemirdzas gaismiņas un egles, un ikdienas steiga pārtop par lēnu svētku baudīšanas prieku. Gada nogale Ventspilī gaidāma koša, pasākumiem un pārsteigumiem bagāta, pilsētas apmeklējums ikvienam sagādās pozitīvas emocijas un liks justies kā īstā ziemas karaļvalstī.

Ventspils Eglītes mirdz

Ziemassvētku gaidīšanas laikā visā pilsētā iemirdzējušās tūkstošiem gaismiņas. Visapkārt mirdz pilsētas krāšņie Ziemassvētku rotājumi un svētku sajūtu papildina deviņas pilsētas egles. Šogad ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti doties pa pēdām zaļajām skaistulēm, sekojot īpašam eglīšu ceļvedim.

Skaistākās un košākās savu mājvietu guvušas Rātslaukumā un pilsētas galvenā egle -Lielajā laukumā pie jaunās koncertzāles “Latvija” un izgaismotās strūklakas “Fregates “Valzivs””. Lielā laukuma īpašā gaismu starojuma spēle vienaldzīgu neatstās nevienu.

Ziemassvētku tirdziņi

Šajos Ziemassvētkos īpašo svētku gaisotni papildinās Ziemassvētku tirdziņi. Trīs dienu garumā no 20. līdz 22. decembrim Saules kvartālā ikvienu priecēs dzīvā mūzika, eglītes rotāšana, Ziemassvētku vecītis, rūķu darbnīcas, gardas un skaistas dāvanas, karsti dzērieni, laimes aka, poniji un jēriņi.

Ventspils Vecpilsētas tirgū ikviens atradīs visu nepieciešamo, lai sagatavotos Ziemassvētkiem – no amatnieku darinātām dāvanām līdz dažādiem labumiem svētku mielastam. Neizpaliks arī karstvīns, piparkūkas un uz vietas gatavoti ēdieni, un lieliska svētku atmosfēra.

Savukārt 21. decembrī Sporta namā “Centrs”, Brīvības ielā 14 no plkst. 10 līdz 18 notiks plašākais Ziemassvētku Dāvanu tirgus Ventspilī. Daudz un dažādu tirgotāju, ražotāju un mājražotāju no tālākām un tuvākām vietām, degustācijas, radošās darbnīcas, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un eglītes. Pasākuma laikā darbosies arī kafejnīca.

Pasākumi sirdij un dvēselei

21. decembrī teātra namā “Jūras vārti” par jautru svētku noskaņu gādās Guntars Račs & Saldās sejas “Reiz Ziemssvētkos 2”.

21. decembrī plkst. 18.30 Ventspils Tirgus laukumā Bluķa vakars – ar spēka dziesmām un rotaļīgām dejām dzīsim prom aizgājušā gada likstas un sagaidīsim jauno gadu ar jestru sparu.  Pasākumu ieskandinās un apdziedās folkloras kopa “Kokle”, folkloras kopas “Laipa” un Ventspils Jaunrades nama bērnu un jauniešu folkloras kopa “Rotaļnieks”.

22. decembrī plkst. 11 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 Pārventas bērnu parkā “Fantāzija” muzikāla rotaļu programma bērniem “Ziemassvētkus gaidot”. Pasākumu vadīs radošā apvienība “Pārsteigumu karuselis”. Ieeja bez maksas.

Tuvojoties svētkiem, 23. decembrī, plkst. 19 Ventspils Baptistu baznīcā, īstu Ziemassvētku noskaņu radīs koncerts “Ceļā uz gaismu”. Koncertā piedalās: Jauktais koris “Ventspils” un Ventspils kamerorķestris, solisti – Sanita Salmana, Jekaterina Rosuščana, Aija Frišenfelde, Juris Švolkovskis, Zane Volberga, Una Lote Vītoliņa. Ieeja bez maksas.

Ziemassvētku noskaņu 25. decembrī uzburs Mazbānīša svētki Piejūras brīvdabas muzejā. Svētku gaismiņām rotāta, no miega modīsies tvaika lokomotīve Mazbānītis un vizinās visus pa Jūrmalas parku.

Svētki turpināsies 26. decembrī, kad Kultūras centrā uzstāsies grupa “Sestā Jūdze” ar akustiski dvēseliskā svētku koncertprogrammu “Sešas jūdzes līdz Ziemassvētkiem”.

Savukārt 27. decembrī, plkst. 12 Teātra nama “Jūras vārti” publiku  krievu valodā smīdinās Pēterburgas Jaungada eglīte. Mašas un Vitjas Jaungada piedzīvojumi.

Jaunā gada sagaidīšana Ventspilī

Jaunais gads jāsagaida ar vecā gada pavadīšanu. Ventspils piedāvā jauno gadu pavadīt koši un līksmi!

Lai arī nākamajā gadā uzturētu možu garu, vecais gads jāpavada ar sportiskām aktivitātēm, tādēļ 31. decembrī, plkst. 12 pie Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola halles ieejas ar tradicionālo salūtu tiks dots starts ikgadējām sacensībām “Vecgada skrējiens”.

Jau no plkst. 20 Teātra namā “Jūras vārti” grandiozākais jaunā 2020.gada sagaidīšanas karnevāls “ROKENROLS 2020”. Visas nakts garumā, Rock’n’Roll gaisotnē būs iespēja baudīt dzīvo mūziku, dejas, radošās darbnīcas, šovus un citus neaizmirstamus pārsteigumus.

Plkst. 22 Ventspils Kultūras centrs aicina uz Gadu mijas balli, ko ieskandinās “Lauku muzikanti” un DJ Matīss Uplejs. Balles vadītājs Atis Bētiņš. Vakara gaitā gaidāmi pārsteigumi no “Magic in Latvia” iluzionistiem.

Jaunais gads līdz ar Ventspils pilsētas 730. jubilejas gadu tiks ieskandināts Lielajā laukumā! No plkst. 23.30 ar iemīļotām melodijām koncertēs zināmais un iemīļotais mūziķis Ivo Fomins ar pavadošo grupu. Plkst. 00.30 ar svētku uzrunu visus klātesošos sveiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Savukārt, plkst. 00.33.44, kad Jaunais gads iestājas pēc Ventspils laika, naksnīgajās debesīs vērosim grandiozu svētku salūts.

 

Tiekamies Ventspilī!