Mazbānītis

Ziemas tūrisma sezona Ventspilī

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Ventspilī arī ziemas sezonā viesiem pieejamas plašas atpūtas iespējas dažādām gaumēm un vēlmēm. Gada nogale viesus aicina uz lieliskiem kultūras pasākumiem, ģimenēm draudzīgu atpūtu kādā no iekštelpu piedāvājumiem un atpūtu dabā, baudot pastaigas pilsētas skaistākajās vietās.

Kultūras gardēžiem Teātra nams “Jūras Vārti” ik nedēļu piedāvā teātra izrādes un koncertus. Papildinot bagātīgo un košo kultūras programmu, teātra namā ierodas augstas klases mākslinieki no visas pasaules, iedvesmojot skatītājus, kā galamērķi izvēlēties Ventspili.

Teātra nams Jūras Vārti Ventspilī

Aktīvās atpūtas cienītājiem Olimpiskais centrs “Ventspils” piedāvā plašu sportisko aktivitāšu klāstu – peldēšanas, slidošanas, vingrošanas un citas nodarbības radīs pozitīvu dzīvot prieku. Savukārt, smelties asas izjūtas un just līdzi komandas garam, būs iespēja, atbalstot vētrainās Ventspils basketbola kluba komandas spēles.

Siltuma mīļiem vasaras sajūtu ikdienā, sniegs iespēja atpūsties Ventspils ūdens piedzīvojumu parkā, kur pieejama atpūta bērniem atrakciju zonā ar baseinu un slīdrenēm un pieaugušajiem SPA zonā nomierinošas mūzikas pavadījumā, apmeklējot pirtis vai sāls istabu.

Zinātnes un tehnoloģiju muzeja “Kurzemes democentrs” apmeklējums sniegs aizraujošu iespēju pildīt interesantus uzdevumus un uzzināt daudz ko jaunu par klimata pārmaiņu iemesliem, sekām un risinājumiem, savukārt ceļot laikā ar ģimeni aicina Ventspils muzejs. Sākot ar monētām, apģērbiem un ieročiem, līdz interaktīviem ceļojumiem vēsturē! Turklāt Livonijas ordeņa pilī kopš 6.decembra ir iespējams apskatīt pēdējo jeb trešo izstādi Latvijas 100 gadei veltītajā mākslas izstāžu ciklā “Latvijas zelts”.

Tos, kuri nebaidās no aukstuma, aicinām doties pastaigā pa pilsētu – jau kopš decembra sākuma pilsētā mirdz krāšņie Ziemassvētku rotājumi un vecpilsētas rota – galvenā pilsētas egle Rātslaukumā. Ziemassvētku noskaņu 25. decembrī uzburs Mazbānīša svētki Piejūras brīvdabas muzejā. Svētku gaismiņām rotāta, no miega modīsies tvaika lokomotīve Mazbānītis un vizinās visus pa Jūrmalas parku.

Sagaidīsim sniegu slēpošanas kalnā “Lemberga hūte”, kur apmeklētājus priecēs vairākas slēpošanas trases, sniega parks ar tramplīniem, slaidiem un reiliem, bērnu kalniņš ar ragaviņu trasi. Darbojas inventāra noma un apkopes punkts. Ziemas prieki ar 240 metru garu nobraucienu.

Šā gada jaunums Ventspilī – radošā maizes laboratorija “Ramala”. Viesojoties “Ramalā”, būs iespēja izbaudīt īpašas maizes terapijas nodarbības gan ģimenes lokā, gan draugu vai darba kolektīvā. Radošā maizes laboratorija “Ramala” ir vieta, kur ikvienam ir iespēja piedzīvot atšķirīgu maizes tapšanas procesu.

Ceļojumu maciņam draudzīgāku darīs Ventspils nauda – venti, ko var nopelnīt Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com.

Brauc un izbaudi Ventspili arī ziemā!