Iepirkties uz Ķelni!

Vācija | Nav komentāru

Vācijas ceturtā lielākā pilsēta Ķelne atrodas Reinas upes krastā un pazīstama ar pasaulslaveno katedrāli, iepirkšanās ieliņām un daudzveidīgām laika pavadīšanas iespējām pilsētā. Pirms mesties iekšā iepirkšanās virpulī, noteikti veltiet laiku pilsētas iepazīšanai. Lai ceļojums būtu iespaidu piesātinātāks, lasiet mūsu ieteikumus Ķelnes pilsētas apskatīšanā.

Ķelnes katedrāle

Katedrāli nevar nepamanīt, un esot Ķelnē – tai noteikti nedrīkst vienkārši paiet garām! Katedrāle pirmo iespaidu piesaista ar 157 metrus augstajiem dvīņu torņiem, kas blakus Reinas upei rada harmonisku un visnotaļ baudāmu skatu. Tos, kuriem patīk salīdzināt lietas uz pasaules fona, priecēs fakts, ka Ķelnes katedrāle, pateicoties šiem torņiem, ir trešā augstākā katedrāle pasaulē. Katedrālē ir iespējamas ekskursijas, tiek piedāvāta arī iespēja uzkāpt 97 m augstumā, un nolūkoties uz Ķelnes pilsētu no augšas.

Ķelne, Vācija, ceļo uz Vāciju, iepirkšanās, Reina, balkus Reinai, Katedrāle, dvīņu torņi,

Ja Ķelnes apmeklējuma laikā dzirdat katedrāles zvanu skaņas – Jums ir īpaši laimējies! Ķelnes zvanu tornī atrodas pasaulē lielākais funkcionējošais zvans, kurš sver 24 tonnas, un tas tiek zvanīts tikai 11 nozīmīgākajās svētku dienās, kā piemēram, Lieldienās un Ziemassvētkos.

Iepirkties uz Ķelni

Schildergasse ir viena no divām gājēju ieliņām, kuru īpaši pievilcīgu tūristiem padara daudzo veikalu, outletu un orģinālveikalu atrašanās uz tās. Schildergasse lepni saņem titulu kā Vācijas vispopulārākā iepirkumu iela, konkurējot ar Minhenes Kaufingerstrasse. Bez rosīgas burzmas gan šeit neiztikt, jo ik stundu pa šo ielu pārvietojoties ap 15 tūkstošiem cilvēku. Un tie nav tikai tūristi, arī paši vācieši brauc iepirkties tieši uz Ķelni. Kas viņus piesaista? TK Maxx, Desigual, Adidas, Puma, Esprit, Tommy Hilfiger, Primark un citi pasaulē zināmie brendi, kuri ir atvēruši veikalus tieši uz šīs ielas.

Otra populārākā Ķelnes iepirkšanās iela ir 680 m garā Hohe Straße. Tā sākas pie Ķelnes katedrāles un ved līdz jau minētajai Schildergasse. Šeit iespējams apmeklēt tādus veikalus, kā H&M, MediaMarkt, Esprit, Mango un Zero. Arī neskaitāmi suvenīru, rotaslietu, pulksteņu un grāmatu veikali. Esat labas kafijas mīļotājs? Tad iepirkšanās pauzē savu nepieciešamās kafijas devu varēsiet nobaudīt kādā no Starbucks kafejnīcām, jo tās uz šīs ielas ir pat vairākas.

Savukārt, tiem, kuri meklē visizdevīgākās cenas, un lietas, kuras atšķiras no aktuālās modes katalogiem – noteikti ir vērts doties uz Beļģijas kvartālu. Kurš vakaros pārvēršas par izklaides un jautrības kvartālu ar daudziem bāriem, restorāniem, deju zonām.

Un noteikti nevajadzētu aizmirst par tirdzniecības centriem, kuri Jūs glābs un sasildīs, ja laukā nebūs paveicies ar laikapstākļiem.

Ķelne, iepirkšanās centrs, iepirkšanās ielas, Vācija,

Veikali ķelnē, Ķelne, Vācija, iepirkšanās iela,

Foto: MichaelGaida (www.pixabay.com)

Salds pārtraukums

Lai atjaunotu enerģiju pēc grandiozās iepirkšanās, dodieties uzņemt cukura devu “Schokoladenmuseum” jeb Šokolādes muzejā. Muzejs informē un izglīto apmeklētājus par 3000 gadus ilgo saldo šokolādes vēsturi, sastāvu, un pārsteidz ar interjeru – muzeja ēkā atrodas tropiskais dārzs, kurā tiek audzēti īsti kakao koki, šokolādes strūklaka un suvenīru veikaliņš ar iespēju likt lietā savas prasmes vai intuīciju un pagatavot savu īpašo šokolādi.

Piepildīta diena Ķelnē

Ja Ķelnes apmeklējumā vēl atrodas brīvais laiks, izmantojiet to! Ķelnes Vecpilsēta ar šaurajām, košajām ieliņām, Ķelnes zoodārzs, kurš lepojas ar vairāk kā 850 dažādu sugu dzīvniekiem, tāpat vienaldzīgu neatstās pastaiga gar Reinas upi, vai pa kādu no tiltiem pār Reinu, noteikti iepazīstiet Ķelni, kā odekolonu Eau de Cologne dzimteniFarina Smaržu muzejā, un vēl un vēl.

Vecpilsēta, Ķelne, Vācija, pie Reinas, ķelnes katedrāle

Foto: stefan_bernsmann (www.pixabay.com)

Kā nokļūt?

Ķelne nav tik tālu, kā varētu šķist. Ceļojiet kopā ar auto mūsu prāmju maršrutā Liepāja – Trāveminde (Vācijā). Nonākot galapunktā, Jums būs nepieciešamas vidēji 5 stundas un būsiet Ķelnē! Ceļojot ar mūsu prāmjiem, nav bagāžas ierobežojumu, tādēļ iepirkšanās tūrē sarūpēto ērti un bez papildu maksas varēsiet nogādāt atpakaļ mājās. Vairāk par mūsu prāmju maršrutu no Liepājas uzziniet mūsu mājas lapā.

 

 

Tags: ,