Japāņu dārzs, Hamburga, Vācija, Planten un Blomen, parks, tv tornis, Eiropa

Zaļā oāze Hamburgas centrā!

Vācija | Nav komentāru

Hamburga ir ceļā, lai kļūtu par Eiropas viszaļāko pilsētu. Daudzveidīgi parki, zaļās zonas, velosipēdiem piemērota infrastruktūra viennozīmīgi rada Hamburgu draudzīgāku un relaksējošāku, mazinot gan piesārņojumu, gan ikdienas burzmu.

Eiropā lielākais Japāņu dārzs

Dārza izveides mērķis bija radīt vietu, kur cilvēkiem paglābties no drūzmas uz ielām, kur baudīt mieru, harmoniju un relaksāciju dodoties pa celiņiem, kuri vijas starp ainaviskiem dīķiem, eksotiskiem kokiem un ūdenskritumiem. Dārza tapšanā ieguldījumu devis japāņu ainavu arhitekts Yoshikuni Araki, galarezultātā radot lielāko japāņu dārzu Eiropā. Dārza centrālais objekts ir japāņu tradicionālais tējas namiņš. Laikā no maija līdz septembrim šeit tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Japānas tradīcijām, kā piemēram, tējas pagatavošanas ceremonijas, kaligrāfijas apmācības, Taiko bungu meistarklases un daudz citu saistošu pasākumu. Visus pasākumus un arī pašu japāņu dārzu ir iespēja apmeklēt bez maksas.

Tie, kam sirdij tuvāk sportiskākas aktivitātes, šeit var izmēģināt spējas mini-golfā, vasarā ļauties skrituļošanai, bet ziemā slidot. Dārzs ir iespaidīgs – bet tā ir tikai maza daļa no plašā parka Planten un Blomen, kuram Hamburgā atvēlēts 47 ha liels plašums, un tas atrodas tieši blakus Hamburgas vecpilsētai. Ideālam dienas noslēgumam ir vērts sagaidīt Planten un Blomen ūdens gaismu šovu, kur pulksten 22:00 katru vasaras vakaru 30 minūšu garumā iespējams vērot kā iekrāsojas parka strūklakas attiecīgās mūzikas ritmā.

Parki, Hamburga, Vācija, Stadtpark, Planten un Blomen, Japāņu dārzs, lielākais Eiropā

Foto: Karsten Bergmann (pixabay.com)

 Stadpark

Parks atrodas Hamburgas Winterhude rajonā. Stadtpark zālājā iespējams uzrīkot futbola spēles, piknikus vai baudīt saules starus. Vienā parka malā ierīkots milzu rotaļlaukums ar šūpolēm un slidkalniņiem – īsta bērnu paradīze. Parka teritorija aizņem 150 hektārus lielu platību! Parka centrālie apskates objekti ir planetārijs un āra peldbaseins.

Parkā nereti notiek festivāli un brīvdabas koncerti. Gastronomiskām baudām iespējams apmeklēt kādu no kafejnīcām vai restorāniem, populārākie ir Schumachers Biergarten, Landhaus Walter un Café Sommerterrassen.

Hamburga un zaļā domāšana

Parki, zaļās zonas, meži un ūdeņi sastāda gandrīz 50% no kopējās pilsētas platības. Tomēr tie nav tikai parki, kas to padara zaļu!  Tā ir Hamburgas izstrādātā stratēģija, kura tika ieviesta jau vairākus gadus atpakaļ, taču projekts vēl turpinās. 2011.gadā tas atnesa Hamburgas pilsētai “zaļās pilsētas” statusu! 2010.gadā to saņēma Stokholma.

Hamburga, parks, Elba, zaļā zona, bridge

Foto: Marcus Trapp (www.pixabay.com)

Jaunākā tendence, kam Hamburga pievērsusies, ir zaļajiem jumtiem. Tuvākajā laikā tiks rekonstruēts un sabiedrībai atrādīts St. Pauli Bunker ekoloģiskais jumts. Hamburga ir zaļa!

Pavasarī, kad daba mostas un plaukst – ir īstais laiks, kad apmeklēt Hamburgas parkus. Ceļo ar Stena Line prāmjiem no Liepājas uz Trāvemindi. Hamburga no Trāvemindes atrodas tikai 2 stundu brauciena attālumā. Vairāk par prāmju kursēšanas grafiku un cenām uzzini vairāk Stena Line mājas lapā!

Izbaudi ziedošo ķiršu festivālu Hamburgā maijā, kas pārsteigs tikpat ļoti kā Japānā!

Hamburga, parki, japānas dārzs, lielākais eiropā, sakura, ziedoši ķirši, stadtpark, planten un blomen

Foto: Karsten Bergmann (www.pixabay.com)

 

Tags: ,