Prāmis, bērni, ceļošana, Zviedrija, Stokholma,

Ar ģimeni uz Stokholmu!

Zviedrija | Nav komentāru

Vasaras brīvlaiks skolēniem jau tuvojas, tāpēc ir īstais laiks, lai ieplānotu ceļojumu ģimenei kopā ar bērniem, lai vasara būtu piepildīta. Stokholma ir kā radīta ģimenes ceļojumam!

Djurgården sala

Stokholma viennozīmīgi ir bērniem draudzīga pilsēta. Īpaši pievilcīga ģimenēm ar bērniem ir Stokholmas sala Djurgården. Pateicoties tam, ka vairākas bērniem domātas atrakcijas novietotas tuvu viena otrai, nebūs jāpavada ilgs laiks pārbraucienos. Šajā vietā atrodas visi pilsētas slavenākie muzeji vienuviet: Vāsas muzejs, atrakciju parks Gröna Lund, ABBA muzejs un brīvdabas muzejs Skansen, tie ir tikai daži no visa saraksta. Ja esat ieradies Stokholmā bez automašīnas, tad uz Djurgården ērti varēsiet nokļūt ar autobusu, tramvaju vai kuģīti no Stokholmas centra, lai gan iespēja ir arī doties pastaigā ar kājām, baudot jauku laiku un skaistus pilsētas skatus.

Zviedrija, ģimenes, bērni, atpūta, Stokholma, rotaļu laukums

Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Stokholmā ir ļoti piedomāts arī par to, lai vairumā restorānu būtu iespējams ērti iekļūt ar bērnu ratiņiem. Vecākiem noteikti jāizbauda zviedru tradicionālā fika, kas ir īpašs rituāls – kafijas pauze, bet bērniem noteikti vērts nogaršot tradicionālās kanēļmaizītes vai saldo maizīti ar īpašo krēma pildījumu – semla.

Pepiju Garzeķi ķert aiz bizes!

Ir bērni, kuri pirms iemigšanas lasa vai klausās mammas lasītu pasaku, un ir bērni, kuriem pasaku lasīšana nav aktuāla. Jūnijkalniņā (Junibacken) interesanti būs visiem! Tas ir pasaku namiņš uz Djurgården salas, un tā ir zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas literāro pasaku varoņu valstība. Šeit mazus un lielus sagaidīs Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, nebēdnīgā Pepija Garzeķe, kuras oranžās bizes un dažādās krāsas zeķes jau cauri gadsimtam kļuvusi par vienu no mīļākajām pasakām, Brāļi Lauvassirdis, Ronja – laupītaja meita, Lennebergas Emīls un vēl un vēl.

Muzeja priekšrocības: bērniem līdz 1 gada vecumam ieeja bez maksas, pārējo ģimenes locekļu biļešu cenas atšķiras no apmeklējuma nedēļas dienas. Visas atrakcijas atrodas telpās, tāpēc nav jāsatraucas par laika apstākļiem! Un pasaku vilcieniņš muzeja telpās aizraus mazāko apmeklētāju elpu. Šis nav klasisks muzejs, kur bērnam nav atļauts pieskarties, kur jāuzvedas klusi, gluži pretēji šajā muzejā drīkst rotaļāties, pārģērbties un iejusties literāro varoņu lomā, trokšņot, atklāt ko jaunu, nobīties un atkal priecāties, gluži kā Pepija to māk!

Zviedrija, Stokholma, Pepija Garzeķe, Astrīda Lindgrēna, muzejs, ģimene, ceļojums

Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

Atrakciju parks Tivoli Gröna Lund

Atrakciju parks Gröna Lund piedāvā 30 atrakciju veidus, 6 restorānus, neskaitāmas loterijas, kā arī ēdienu un uzkodu stendus. Parka teritorijā tiek rīkoti arī slavenu mākslinieku koncerti, deju vakari un, protams, bērniem domāta izklaide – burvju mākslinieku šovi, populāru multiplikācijas varoņu iestudēti pasākumi, kas vasaras sezonā tiek rīkoti divas reizes dienā. Turklāt bērniem domātajiem šoviem atsevišķa biļete nav jāpērk, tos var apmeklēt, iegādājoties tikai parka ieejas biļeti.

Atrakciju parka priekšrocība: līdz 6 gadu vecumam bērniem ieejas maksa ir par brīvu, atsevišķi jāmaksā tikai par atrakcijām. Un iepriecina arī fakts, ka šeit iespējams norēķināties eiro valūtā, tādēļ nav jāieplāno valūtas maiņas punkta apmeklējums.

Tivoli, Stokholma, atrakciju parks, ceļo ar ģimeni, Zviedrija

Atbilstoši ģimenes interesēm Stokholma piedāvā apmeklēt arī vēsturi izzinošo Vāsas muzeju, apmeklēt plašo brīvdabas muzeju Skansen, bet atelpu no muzejiem un karstā vasaras saulē veldzi varēsiet rast peldoties – perfekta peldvieta ar nelielu smilšainu pludmali ideāla bērniem atrodas uz Långholmen salas.

Ceļot ar bērniem? Jā!

Vai esam jau klāt? Šādu jautājumu no bērniem vecāki dzirdējuši ne reizi vien, kad nepacietības un saviļņojuma pilni bērni pat 5 minūtes mašīnā nevēlas gaidīt. Lai pārbrauciens no viena apskates objekta uz otra būtu patīkams der izmēģināt kādu no bērniem paredzētām spēlēm, ko droši var spēlēt arī automašīnā.

Es ar savu mazo actiņu redzu kaut ko … Spēle klasika, īpaši piemērota laika pavadīšanai automašīnai. Spēles ideja ir, ka viena no personām iedomājas kādu objektu konkrētā krāsā, kuru ir iespējams redzēt no personas skatu punkta, pārējie brauciena ceļabiedri mēģina uzminēt, kas ir šis priekšmets. Spēli turpina tas, kurš uzminējis priekšmetu.

Acīgais braucējs

Visi braucēji vērš skatienu pa logu laukā un katrs mēģina būt pats pirmais, kurš ierauga mašīnas numurzīmi, kurā sakrīt vismaz divi cipari. Ja kombinācija ieraudzīta, svarīgi būt pirmajam, kas šos abus ciparus nosauc. Smieklu deva garantēta!

Dungošana

Pirmais spēles dalībnieks nodungo fragmentu no kādas dziesmas, pārējiem braucējiem jāuzmin dziesma. Tas, kurš uzmin – spēli turpina ar savas dziesmas dungošanu.

Ģimene, uz klāja, prāmis, Zviedrija

Brauciens ar prāmi –  piedzīvojums ģimenei!

Stena Line prāmji Jūs un Jūsu ģimenes auto aizvedīs uz Nīnashamni, kura no Stokholmas atrodas vien 60 minūšu brauciena attālumā. Nav bagāžas ierobežojumu, tāpēc varēsiet paņemt līdz gan nepieciešamās mantas, gan mīļākās rotaļlietas bērnam. Informācija par šo maršrutu uzzināsiet mūsu mājas lapā.

Turklāt, iespējams izvēlēties ērtu ģimenes kajīti, nakts braucienu, un no rīta izgulējušies jau doties iekarot Stokholmu!