Eirovīzijas dziesmu konkurss 2016

Zviedrija | Nav komentāru

Eirovīzijas dziesmu konkurss, saukts arī par “Eirovīziju”,  ir viens no senākajiem televīzijas šoviem pasaulē. Pirmais konkurss noticis jau tālajā 1956.gadā Šveices pilsētā Lugāno. Laikam ejot, tas ir palicis par vienu no skatītākajiem šoviem Eiropā. Lai piedalītos konkursā, katras valsts pārstāvis izpilda vienu dziesmu, kuras garums nepārsniedz trīs minūtes. Finālā pēc visu dziesmu izskanēšanas pārējās valstis balso par viņiem tīkamāko dziesmu. Konkursa fināls notiek iepriekšēja gada uzvervētāja valstī. Šogad tas notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, jo 2015. gada uzvarētājs bija Zviedrijas pārstāvis Monss Selmerlēvs ar dziesmu “Heroes“.

2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa tiks rīkots Stokholmas “Globe Arena”, kuru vadīs iepriekšējā gada uzvarētājs Monss Selmerlēvs un Pētre Mede. Grandiozā skatuve un šovs šogad dos iespēju 42 dalībvalstu pārstāvjiem rādīt savus priekšnesumus.

ola_ericson-ericsson_globe-182

Pirmais pusfināls notiks 10.maijā, otrais pusfināls 12.maijā, kurā ar pirmo kārtas numuru uz skatuves kāps arī Latvijas pārstāvis Justs, un jau 14.maijā notiks konkursa fināls. Šogad Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā pārstāvēs Justs (Justs Sirmais) ar dziesmu “Heartbeat”. Latvijas pārstāvis tika izvēlēts konkursā “Supernova 2016”, kur uzvarot saņēma ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Stokholmā. Latvija konkursā tiek pārstāvēta jau kopš 2000.gada, kad Latviju pārstāvēja grupa Prāta Vētra ar dziesmu “My Star” iegūstot trešo vietu. Tomēr labākos rezultātus sasniedza Marija Noumova ar dziesmu “I wanna” iegūstot pirmo vietu un jau 2003.gadā konkurss norisinājās Rīgā “Skonto Hallē”. Cerēsim par uzvaru arī šogad un turēsim īkšķus par Justu kopā!

Informāciju rakstam guvām eurovision.tv mājas lapā.