Abba, Muzejs, Stokholma, Zviedrija

Grupas ABBA muzejs Zviedrijā

Zviedrija | Nav komentāru

Kurš gan nezin, grupas ABBA  izpildīto hitu “Mamma Mia”?!  Zviedru roks un tādas grupas kā “ABBA”, “The Cardigans”, “Ace of Base” un “Roxette” joprojām ir populāras un ar Zviedriju asociējas tikpat ļoti, kā ar labi zināmo “IKEA”. Grupa ABBA bija 1970. un 1980. gadu populārākā grupa visā pasaulē, un droši var apgalvot, ka tā nav aizmirsta arī mūsdienās. ABBA’s kultu uztur gan dažādi dziesmu remiksi, gan 2013.gadā Stokholmā tūristiem atvērtais ABBA muzejs.

Katram apmeklētājiem šeit tiek dota iespēja 70. un 80. gadu atmosfērā labāk iepazīt slavenās grupas dalībniekus. Un pat ja neesat ABBA fans, ir vērts apmeklēt šo muzeju pateicoties moderno tehnoloģiju risinājumiem, kuri iesaista muzeja apmeklētāju dažādās interaktīvās aktivitātēs. Viena no tām ir iespēja justies kā piektajam grupas dalībniekiem, atrodoties uz skatuves kopā ar ABBA dalībnieku hologrammām, turklāt iedziedāt kādu no ABBA dziesmām turpat studijā un saņemt ierakstu – lejupielādējot to no muzeja oficiālās mājas lapas.

Muzejs Zviedrijā, Stokholma, ABBA,

Muzeju var iepazīt arī mierīgi vērojot muzeja eksponātus un aktivitātēs neiesaistoties, jo ko apskatīt šeit ir daudz! Muzejā eksponēti: dalībnieku skatuves tērpi, mūzikas instrumenti, personīgie dalībnieku priekšmeti, neskaitāmi plakāti un citi tā laika reklāmas materiāli, arī videoklipi, filmas. Benija klavieres, Bjerna ģitāra, Agnetas un Frīdas mikrofoni, nošu lapu turētāji ir autentiski un tiešām kādreiz bijuši slaveno mūziķu izmantoti. Kādā no muzeja zālēm novietots tālrunis, ar nosacījumu, ka tas var zvanīt jebkura brīdī un tas laimīgais, kurš atbildēs uz telefona zvanu tajā brīdī tiks pie iespējas runāt ar kādu no grupas mūziķiem. Savukārt Gold room zālē apskatei izvietoti satriecošie grupas dalībnieku skatuves tērpi.

ABBA, muzejs, Stokholma, Zviedrija

Foto: Love Strandell/ABBA The Museum

Muzejs saņēmis tūristu atsaucību un profesionāļu uzslavas kā viens no interaktīvākajiem un modernākajiem muzejiem pasaulē. Biļetes iespējams iegādāties arī iepriekšpārdošanā muzeja mājas lapā, kur pieejama arī plašāka informācija par muzeju: https://www.abbathemuseum.com/en/

Ja arī Tu vēlies apmeklēt šo moderno muzeju, un uz mirkli atkal atgriezties ABBA’s zelta laikos, tad Stokholmā ērti ir nokļūt no Nīnashamnas ostas, jo tā atrodas vien nepilnas stundas brauciena attālumā. Turklāt Stena Line prāmji no Ventspils uz Nīnashamni kursē 12 reizes nedēļā, tāpēc noteikti atradīsiet sev ērtu ceļošanas laiku. Par kursēšanas grafiku un cenām uzzināsiet Stena Line mājaslapā.