Kapteinis, kuram ļoti patīk Ziemassvētki

Zviedrija | Nav komentāru

Kad uzņēmām fotogrāfijas lojalitātes programmai “Extra”, mēs iepazināmies ar kapteini Kenetu. Viņš ir ne tikai kapteinis, bet arī modelis un filmu zvaigzne! Ikdienā, kad viņš nestrādā mārketinga nodaļā, viņš ir prāmja “Stena Danica” kapteinis. Viņa interese par jūru sākās jau agrā bērnībā. Šajā intervijā viņš stāsta par pavadīto laiku jūrā, un kāpēc Ziemassvētki ir viņa mīļākie svētki.

Kad biju vēl mazs, es vienmēr vēlējos kļūt par kapteini. Es pievienojos zēnu klubam, pēc tam Jūras skautiem, un piedzīvojums turpinājās. Četrus gadus pavadīju jūrā, bet 1975. gada vasarā sāku strādāt uz prāmja un joprojām esmu šeit!

Uzņēmumā “Stena Line” esmu strādājis uz prāmjiem “Stena Nautica”, “Stena Saga” un tagad “Stena Danica”. Pirmo reizi ar “Stena Line” sadarbojos 1972. gadā. Prakses laikā nācās semestri pavadīt jūrnieku skolā “Barken Viking”, bet nedēļas nogalēs strādāju uz “Stena Danica” prāmja. Sākumā strādāju virtuvē, mazgājot traukus, bet pēc tam bārā, palīdzot viesmīļiem sagatavot dzērienus.

Esmu iesaistīts vairākos klubos un organizācijās, kurās man ļoti patīk darboties. Piemēram, “Skåre” laivu klubā esmu priekšsēdētājs, bet “Swedish Kenneth” klubā darbojos jau 22 gadus. Man vienmēr ir bijis ļoti svarīgi strādāt ar cilvēkiem, darīt visu iespējamo, lai sniegtu kaut kādu pozitīvu pienesumu, kā arī satikties ar mūsu viesiem.

Viena no šādām tikšanās reizēm man bija ļoti īpaša. Pēdējai automašīnai, kas uzbrauca uz klāja, bija negadījums ar kravas automašīnu. Smagā automašīna sliktu laikapstākļu dēļ sasvērās, kā rezultātā tika sasists pasažieru automašīnas gaismas lukturis. Tas tika pamanīts pirms pienākšanas, un apkalpes loceklis palūdza šoferei ar automašīnu ostā pagaidīt. Manuprāt, šāds atgadījums pilnīgi noteikti varēja sabojāt visu dienu, bet šofere atbildēja, ka tā taču ir tikai mašīna. Mēs atrisinājām visas problēmas, kā arī piedāvāju brokastis, kamēr ostas darbinieki mašīnu nogādātu autoservisā, lai salabotu lukturi. Es piedāvāju sievietei, kas ceļoja ar mammu un dēlu, sazināties ar mani, lai piedāvātu kuģa apskati, kā arī uzkodas. Īsāk sakot, viņi piezvanīja, sievieti sauca Kristīna, un mēs jau vairākus gadus esam precējušies, kā arī esmu adoptējis viņas dēlu. Vienvārdsakot – Stena Line rūpējas par saviem pasažieriem.

kapitein-kenneth-kerstbomen

Nedēļas nogales un svētki ir ļoti nozīmīgi arī tiem, kas strādā jūrā vai prom no mājām. Ziemassvētki ir ļoti īpašs laiks. Cilvēki kļūst laipnāki un iejūtīgāki. Man ļoti patīk pasniegt dāvanas bērniem. Ir tik brīnišķīgi redzēt viņu prieku acīs, kad mazie saņem dāvanas. Ziemassvētki ir ļoti īpaši arī tādēļ, ka tiem jau gatavojamies laicīgi. Es katru gadu sagatavoju šķiņķi. Šķiņķi pasūtu jau pavasarī, no bioloģiskas saimniecības. Man patīk ievērot tradīcijas, it īpaši, ja tās ir Ziemassvētku. Vienmēr ir tik daudz darāmā līdz Ziemassvētku vakaram, tomēr tas ir patīkami, jo cilvēki vienmēr ir labā garastāvoklī. Kad Ziemassvētku steiga ir galā, ir tik patīkami atpūsties brīvdienās un izbaudīt laiku ar ģimeni.

Mēs vēlamies pateikties Kenetam par to, ka padalījās ar mums savā stāstā. Vai arī Tu vienmēr esi zinājis, kāda būs Tava profesija un kurš ir Tavs mīļākais gadalaiks? 🙂