Aktīva atpūta

Ļaujies kalnu vilinājumam Zviedrijā!

Zviedrija | Nav komentāru

Zviedrija vilina slēpošanas cienītājus apmeklēt kādu no 119 slēpošanas kūrortiem. Augstas kalnu virsotnes, bezgalīgi sniega lauki un elpu aizraujošas ainavas padara šos kūrortus par ļoti iecienītiem ziemas aktīvā sporta piekritēju vidū.

Slēpošanas komplekss Åre

Viens no lielākajiem un populārākajiem slēpošanas centriem Skandināvijā ir slēpošanas kūrorts Åre. Tas atrodas Zviedrijas ziemeļu daļā, 630 km attālumā no Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas. Starptautiskais ceļojumu žurnāls “Condé Nast Traveller” reiz pat iekļāvis kā vienu no top 10 pasaules labākajiem slēpošanas kūrortiem.  Paši zviedri mēdz to dēvēt par Zviedrijas Alpiem,  jo plašā slēpošanas zona atrodas virs mežu līmeņa, paverot skatam elpu aizraujošas ainavas. Jau februārī šeit norisināsies Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā!

Aktīva atpūta

Foto no mūsu kolēģes Liucijas privātā arhīva

Åre kompleksu veido trīs ciematiņi: Åre By, Åre Björnen  un Duved/Tegefjäll.

Duved/Tegefjäll piedāvā dažādas sarežģītības trases gan slēpotājiem, gan snovotājiem; šeit interesanti būs gan iesācējiem, gan slēpošanas vai snovošanas meistariem.

Ģimenes ar bērniem novērtēs Åre Björnen piedāvājumu. Šeit pieejama gan slēpošanas skola un sniega parks pašiem mazākajiem slēpotājiem, gan speciāla rotaļu māja, kur bērniem pavadīt laiku auklīšu apgādībā, kamēr vecāki vēl izbauda slēpošanas priekus kalnu virsotnēs.

Savukārt Åre By ir pievilcīgs ne tikai ar slēpošanas iespējām, bet arī bagātīgo izklaižu piedāvājumu: tirdzniecības centriem, restorāniem un bāriem, naktsklubiem, kuros vērojami augsta līmeņa šovi visas nakts garumā.

Aktīvā atpūta

Foto no Skistar arhīva www.skistar.com

Pēc ziemas prieku baudīšanas noteikti vērts ir doties ekskursijā Åre apkaimē. Tā piesaista ar  daudz interesantām vietām – ainaviskiem ūdenskritumiem, ziemeļbriežu audzētāju ciematu, aļņu fermu, kā arī provinces galvaspilsētu Esterzundu (Östersund) ar tās brīnišķīgo arhitektūru un muzejiem, turklāt turpat netālu jau ir Norvēģijas robeža. Kāpēc gan nepagarināt slēpošanas brīvdienas ar ekskursiju Trondheimā (Trondheim), kas ir viena no senākajām pilsētām Norvēģijā?

Uzziniet vairāk par Åre slēpošanas kompleksu šeit.

Slēpošanas komplekss Sälen 

Sälen komplekss atrodas Dālarnas apgabalā (Dalarna) – Zviedrijas centrālajā daļā netālu no robežas ar Norvēģiju, 460 km attālumā no Nīnashamnas.

Slēpošanas komplekss patiesībā sastāv no sešiem mazākiem kompleksiem, kopumā piedāvājot ziemas prieku baudītājiem 160 dažādas trases, 9 savienotās trases iesācējiem, speciālās zonas slēpošanai ar bērniem, trases distanču slēpošanai ar kopējo garumu ap 300km un 3 sniega parkus ar tramplīniem. Tā būs īstā vieta gan iesācējiem, gan bezbailīgajiem adrenalīna meklētājiem!

Uzziniet vairāk par Sälen kompleksu šeit.

Slēpošana Zviedrijā

Foto no Skistar arhīva www.skistar.com

 

Hammarbybacken komplekss

10 minūšu brauciena attālumā no Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas centra atrodas Hammarbybacken komplekss. Šajā kompleksā pieejamas četras trases, snovošanas parks, slēpošanas skoliņa bērniem. Ja aktīvā atpūta Jūsu ģimenē vai draugu lokā ir lielā cieņā, šī noteikti ir lieliska vieta, ko apmeklēt, ja dodaties ceļojumā uz Stokholmu. Hammarbybacken kalns ir mākslīgi veidots kalns, bet, neraugoties uz nelielo trašu skaitu, ir iecienīta atpūtas vieta zviedriem.

Stokholmā ērti ir nokļūt no Nīnashamnas ostas, jo tā atrodas vien nepilnas stundas brauciena attālumā. Turklāt Stena Line prāmji no Ventspils uz Nīnashamni kursē 12 reizes nedēļā, tāpēc noteikti atradīsiet sev ērtu ceļošanas laiku. Par kursēšanas grafiku un cenām uzzināsiet Stena Line mājaslapā.

Ļaujies kalnu vilinājumam un sāc ceļojumu kopā ar Stena Line!

Slēpošana Zviedrijā, Slēpošanas komplekss Åre, Slēpošanas komplekss Sälen, Hammarbybacken komplekss