Plūškoka ziedu parfē ar marinētām zemenēm

Zviedrija | Nav komentāru

Vai meklē kādu vasarīgu un atsvaidzinošu saldo ēdienu? Tieši šobrīd, kad parādījušām pirmās zemenes un laikapstākļi mūs lutina, iesaku izmēģināt šo burvīgo desertu. Kulinārijas grāmatu autora Džona Daksberija marinētās zemenes  ar plūškoka ziedu parfē ir ideāla recepte karstajām vasaras dienām.

Porcijas: 6 – 8

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes (vēl jārēķina laiks sasaldēšanai ≈3stundas)

Sastāvdaļas

Parfē:

  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g pūdercukurs
  • 4 tējk. plūškoka ziedu sīrups (nopērkams lielveikalos)
  • 300 ml saldā krējuma

Marinētām zemenēm:

  • 700 g zemenes
  • 2 tējk.  pūdercukurs
  • 1 laims
  • 120 ml ūdens
  • 120 ml sauss baltvīns
  • Citronmētras zariņš

Pagatavošana:

  1. Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni.
  2. Katliņā uzsilda ūdeni, pēc tam tajā ieliek trauku, kurā saputo olu, olas dzeltenumu un pūdercukuru līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa (ar mikseri jāputo aptuveni 2 minūtes).
  3. Liec katliņu bļodā ar aukstu ūdeni un turpini putot, līdz masa kļūst vēsa (ar mikseri aptuveni 3 minūtes).
  4. Masā iemaisa plūškoka ziedu sīrupu.
  5. Saputo masu līdz tā kļūst stingra.
  6. Masai piemērotā traukā izklāj caurspīdīgo pārtikas plēvi.
  7. Masu liek traukā un liek saldētavā, atstājot to tur uz vismaz trīs stundām.
  8. Kamēr masa saldējās, sagriez zemenes un izkārto tās traukā (mazliet zemenes atstāj marinādei).
  9. Katliņā sajauc pūdercukuru, sulu no viena laima, ūdeni, vīnu un cintronmētru. Vāra līdz izkūst cukurs. Pievieno atlikušās zemenes un ļauj vēl 5 minūtes vārīties uz lēnas uguns.
  10. Masai ļauj atdzist un tad caur sietu pārlej sagrieztajām  zemenēm,  pēc tam ļauj pusstundu iemarinēties.
  11. Kad parfē gatavs pasniegšanai, sagriez to un uz katra šķīvja saliec pa divām plānām šķēlēm. Apkārt liec marinētās zemeņu šķēles un dekorē ar citronmētru lapām, kā arī plūškoka ziediem.

Lai labi garšo! 🙂

Padomi:

  • Ļauj zemenēm iemarinēties vismaz 30 minūtes.
  • Parfē traukā izklāj pārtikas plēvi – tas ļoti atvieglos parfē pasniegšanu.
  • Ja plūškoka ziedi nav pieejami, tos var aizstāt ar piparmētru lapām.
  • Lai arī marināde nebūs salda, nepievieno tai papildus cukuru.

 

P.S. Recepti aizņēmāmies no thelocal.se

Madara Sproge

Mani sauc Madara. Strādāju Stena Line Latvija mazliet vairāk kā gadu. Šis darbs sniedz daudz pozitīvu emociju. Man ļoti patīk ceļot un iepazīt citu valstu kultūru. Vēlos dalīties ar jums savos iespaidos, par sev interesējošām tēmām un ceru, ka tie spēs aizraut arī Jūs.

Leave a Reply

Your email address will not be published

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.