Zviedrijā populārā fika

Zviedrija | Nav komentāru

Daļai no mums, ik rīta rituals, ir krūze gardas kafijas. Arī dienas gaitā kafijas pauze ir lielisks veids, kā mazliet atpūsties, lai produktīvāk turpinātu dienas gaitas. Piemēram, zviedriem kafijas pauze, jeb kā viņi paši to dēvē – fika, ir neatņemama dienas sastāvdaļa.

Jebkurš zviedrs zin, kas ir fika – ar to Zviedrijā apzīmē nesteidzīgu kafijas pauzi ar saldām uzkodām.  Tomēr viņi paši nevēlas tulkot šo vārdu, lai nezaudētu tā nozīmi un nepārveidotu to par parastu kafijas malkošanu. Fika ir daudz vairāk, kā tikai kafijas malkošana – tā ir sava veida socializēšanās.  Tai nav notiekts konkrēts laiks un to var baudīt gan ar kolēģiem un draugiem gan ar ģimenes locekļiem vai otro pusīti. Tā zviedriem ir sava veida tradīcija, kuru reizēm ievēro pat vairākas reizes dienā. Fikas laikā tiek baudīta ne tikai garda kafija, bet arī saldas uzkodas. Piemēram, smalkmaizītes, kūkas un cepumi.

Izklausās labi?! Iespējams arī mums savā ikdienas steigā nenāktu par ļaunu uz brīdi apstāties, lai baudītu fiku – kā jums šķiet? 🙂

12065880_846359732146893_4692115816464857489_n