10 neparastas vietas, kur nakšņot Zviedrijā

Zviedrija | Nav komentāru

Ar katru gadu popularitāte Zviedrijai, kā tūristu galamērķim, tikai aug. Dodoties ceļojumā daļai tūristu svarīgi būs apskatīt, kādus konkrētus apskates objektus, savukārt citiem, gluži pretēji, gribās vienkārši atpūsties no ikdienas rutīnas vai izmēģināt kaut ko neierastu. Šoreiz tev būs iespēja aplūkot 10 neparastas nakšņošanas vietas Zviedrijā.

Falknästet

Kullenu bāka (Kullens fyr), kas atrodas Kullabergas pussalas dienvidos, ir visaugstāk atrodamā bāka Zviedrijā. Turpat pie tās atrodama Falknästet (tulkojumā piekūna ligzda) – neliela vienistabas viesnīca ar panorāmas skatu uz saullēktiem jūrā, turklāt istabā atrodas griestos iekarināta, apaļa gulta. Tā noteikti piemērota tādiem īpašiem notikumiem kā kāzu nakts.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://falknastet.se/

Fabriken Furillen

Fabriken Furillen ir betona un cietkoksnes mākslas darbs senās kaļķakmens raktuvēs. Celtne atspoguļo raupjo industriālo dabu, bet tajā pat laikā no tās pasargā mājīgā vidē. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties palikt viesnīcā vai vienmuļā kabīne, viesnīcas īpašais dizains un neparastā atrašanās vieta Gēteborgas Furillen pussalā, noteikti pavadīto laiku padarīs neaizmirstamu.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.furillen.com/en/

Salt & Sill

Salt & Sill ir viesnīca, kas burtiski atrodas jūrā. Sešas ēkas apvienojumā veido peldošu viesnīcu, kas iekārtota ziemeļu minimālismu stilā. Viesnīca atrodas pie Kladesholmenas zvejnieksalas, kas aspoguļojas arī viesnīcas nosaukumā. Sill tulkojumā nozīmē siļķe. Sala atrodas vien 45 minūšu brauciena attālumā no Gēteborgas.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.saltosill.se/

Utter Inn

Mēlarena ezerā, netālu no Vasterasas, atrodas sarkana,  peldoša kotedža. Tā ir tikai ieeja viesnīcai Utter Inn, kas patiesībā ir zemūdens viesnīca. Virs ūdens iespējams pagatavot ēdienu, bet zem ūdens atrodas guļamistaba ar plašiem logiem uz zemūdens pasauli. Idejas autors ir vietējais mākslinieks Mikaēls Genbergs (Mikael Genberg). Viesnīca jau tagad ir ļoti populāra no aprīļa līdz oktobrim.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.unusualhotelsoftheworld.com/utterinn

Jumbo Stay

Unikālais hostelis Jumbo Stay ierīkots uz  lidmašīnas Boeing 747 jumbo jet klāja. Lai to panāktu, tika izsviestas 450 sēdvietas, kuru vietā ierīkoja 27 istabiņas ar 76 gultasvietām. Lidmašīna, kas atrodas pie Stokholmas – Ārlandas lidostas, piedāvā ekonomisku alternatīvu dārgajām viesnīcām.  Lieliski piemērota cilvēkiem, kam patīk vērot lidmašīnas, kā arī tiem, kam paredzēts agrs rīta lidojums.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.jumbostay.com/

Kolarbyn Ecolodge

Šī naktsmītne no pārējām atšķiras ar savu primitīvo būtību. Tā sastāv no 12 namiņiem, kas noklāti ar dubļiem un zāli, un uz jumtiem aug pat mellenes un sēnes. Ja vēlies aizbēgt no elektrības un modernām dušām, lai atpūstos svaigā gaisā, izbaudot mieru un dabu, tad šī vieta būs kā radīta Tev. Turklāt, tā atrodas tikai divu stundu brauciena attālumā no Stokholmas.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://kolarbyn.se/en/

Sala Silvergruva

Tieši Zviedrijā atrodas viesnīca, kas atrodas visdziļāk zem zemes, turklāt tā ierīkota sudraba raktuvēs.  Noteikti neaizmirstiet par siltu apģērbu, kad dosieties 155 metrus pazemē, kur nekad nav siltāks par 2 C°. Paši numuriņi gan ir apsildīti, ka arī pieejamas siltas segas, tomēr šī vieta noteikti nebūs piemērota tiem, kas cieš no klaustrofobijas.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: https://www.salasilvergruva.se/

Nakšņošana pie dabas 

Zviedrijā pastāv sabiedrības tiesības allemansrätten, kas ļauj ikvienam jebkur uzcelt telti dabā, ja vien neatrodaties kāda privātīpašumā vai lauksaimniecības zemes tuvumā. Tādējādi Zviedrija piedāvā unikālu iespēju pašam izvēlēties apmešanās vietu pēc patikas, turklāt tā būs pilnībā bez maksas!

 

Viesnīca kokā

Iedomājies māju kokā, kas pārvērsta smalkā viesnīcā. Sešas pārveidotas viesnīcas kokos uzceltas turpat mežā. Šīs viesnīcas ir mūsdienu laikmetīgā dizaina augstākā pilotāža. Turklāt, apmeklētājiem iespējams izbaudīt arī dabu un saplūst ar apkārtējo vidi.  Viesnīcas atrodas stundas attālumā  uz ziemeļiem no Lūleo.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.treehotel.se/en/

Ledus viesnīca

Katru gadu aprīlī Jukkasjarvi ledus viesnīca izkūst. Pienākot aukstākam laikam, no ledus uz sniega tiek atkal uzcelta jauna viesnīca. Mākslinieki iekārto viesnīcas interjeru, kas katru gadu jāveic no jauna, tādēļ ledus viesnīca ir ne tikai īpaša ar to, ka tā katru gadu tiek izcelta un iekārtota no jauna, bet tā kalpo arī kā mākslas izstāde. Ledus viesnīca tiek atvērta katru gadu decembrī.

Vairāk bildes un informāciju atradīsi: http://www.icehotel.com/

Kurā no šīm naktsmītnēm gribētu nakšņot tu? 🙂

Raksts ticis tulkots no https://sweden.se