Ventspils venti

Pārējā Eiropa | Nav komentāru

Ar vien biežāk, iepērkoties, kā maksājuma veidu izvēlos maksājumu veikt ar bankas karti. Manuprāt, tas  ir vieglāks veids, nekā pirms noreiķināšanās domāt, kur ir tuvākais bankomāts. Tomēr, ir banknotes, kuras atrodas manā naudas makā, vēl neizmantotas. Tie ir “venti” – nauda, ar kuru iespējams, daļēji, norēķināties tikai Ventspilī.

Sākumā,  uzzinot, ka Ventspilī būs cita nauda, man bija liels pārsteigums, bet, patiesībā, tā tiešām ir lieliska opcija,  gan pašiem Ventspilniekiem, gan pilsētas viesiem, kā ietaupīt, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas un izklaides vietas, tūrisma objektus, kafejnīcas, skaistumkopšanas salonus un pat degvielas uzpildes stacijas. Tomēr, svarīgi ir atcerēties, ka tie 100% neaizstāj eiro valūtu, bet gan samazina preces vai pakalpojuma summu.

Iepazīstamies ar Ventiem #Venti #Nauda #ventspilsnauda

A photo posted by Iny (@inita.v) on

Interesants, man šķita fakts, ka 2011. gadā apgrozībā, kopumā, tika laists miljons “ventu” un, lai cik neticami tas nešķistu, cilvēki stāvēja garās rindās, lai iegūtu tos. Tomēr, šobrīd, tos var iegūt reģistrējoties Ventspils virtuālajā vēstniecībā, kur apmeklētāji, virtuālajā vidē, izpildot kādu no uzdevumiem, piemēram, spēlējot kādu no spēlēm, var pelnīt “ventus” ,un pēc tam tos iespējams saņemt “Ventu bankā”.

Vai tu jau esi saņēmis un izmantojis savus “ventus”? Padalies, rakstot komentārā, kurā no 64 vietām Ventspilī Tu tos izmantoji! 🙂

Plašāku informāciju par šo naudas nominālu, un kur tieši šo naudu iespējams tērēt meklē: šeit