10 noderīgas bezmaksas mobilās aplikācijas Zviedrijā

Zviedrija | Nav komentāru

Mēs lietojam viedtālruņus dažāda veida informācijas iegūšanai – apskatām transporta kustības sarakstus, meklējam vietas maltīšu ieturēšanai un uzzinām par aktuāliem pasākumiem. Piekritīsiet, ka ceļvežu un neskaitāmu karšu līdzi ņemšana aizņem vietu tā jau lielajā ceļojuma somā un bieži apgrūtina informācijas ātru noskaidrošanu? Mūsdienās visu nepieciešamo informāciju varam uzglabāt vienā parocīgā ierīcē  – savā tālrunī.

Vietnē thelocal.se apkopotas noderīgākās mobilās aplikācijas, kuras noteikti noderēs dodoties uz Zviedriju.

„Triposo” – apskates vietu ceļvedis
triposo

Tūrismu apskates vietu ceļvežu, kuros atradīsiet Stokholmas ievērojamākos apskates objektus, ir daudz. Triposo ir visaugstāk novērtētākā bezmaksas mobilā aplikācija, bet par atsevišķu samaksu to iespējams uzlabot vēl labākam rezultātam. Aplikācijā atradīsiet informāciju par populārākajiem apskates objektiem, muzejiem, restorāniem, kā arī karti, kura darbojas pat bez interneta pieslēguma.

„StreetKäk” – vietas, kur ieturēt ātru maltīti Stokholmā

streetkak

Izvairieties no liekas laika tērēšanas maltīšu vietu meklēšanai. Nav noslēpums, ka restorāni Stokholmā ir ļoti dārgi un tos meklējot tiek zaudēts tik dārgais ceļošanai atvēlētais laiks. Stokholmā, par klientiem draudzīgām cenām, maltīti iespējams ieturēt pie ātrās ēdināšanas tirgotājiem, tā saucamajiem „ielu tirgotājiem”. Lietojot aplikāciju Streetkäk, sekot „ielu tirgotājiem” ir ļoti ērti, tajā norādīti aktuālie darba laiki, ēdienkartes un cenas.

„OnlinePizza” – pārtikas iegādes pakalpojumi

online_pizza

Ietaupīt iespējams arī pasūtot picu ar piegādi aplikācijā OnlinePizza. Aplikācijas nosaukums ir maldinošs, piedāvājuma klāstā ir suši, burgeri, picas un pat saldie ēdieni. Izlemt palīdzēs iespēja tuvāko palasīt restorānu atsauksmes. Aplikācija gan ir zviedru valodā, bet tajā ir lietošanas pamācība angļu valodā.

„Historiska Stockholmsbilder” – pilsētas vēsturiskie attēli
Historiska_Stockholmsbilder

Lai arī aplikācija Historiska Stockholmsbilder ir zviedru valodā, tā nebūs problēma, lai saprastu, kas attēlots bildēs. Aplikācija nosaka jūsu atrašanās vietu un attēlo šīs vietas vēsturiskos pilsētas skatus un apskates objektus.

„Swedish Royal Palaces”

Swedish Royal Palaces

Viesojoties Stokholmā, noteikti ir vērts apskatīt Zviedrijas karaļnama pārstāvju pašreizējās un iepriekšējās dzīvesvietas. Šajā aplikācijā ērti pieejama informācija par 10 apskates vietām, to darba laikiem, ieejas maksu un dažādiem pasākumiem. Taja iekļauti arī attēli un video, kas noderēs kā gids jūsu ekskursijas laikā.

„Food Lovers Stockholm” – restorāni
Food Lovers Stockholm
Lai arī ātrās ēdināšanas pakalpojumi ir krietni lētāki un piegāde mājās vilinoša, pāris maltītes noteikti velēsieties ieturēt kādā no Stokholmas restorāniem, un aplikācija Food Lovers Stockholm būs lielisks palīgs izvēles izdarīšanā. Šeit pieejama ļoti plaša maltīšu ieturēšanas vietu izvēle – tirgus atrašanās vietās, kafejnīcas un pat smalki restorāni. Aplikācijā apkopota informācija par darba laikiem, norādēm uz maltīšu ieturēšanas vietām, ka arī aplūkojami attēli.

„Swedavia Swedish Airports”

Swedavia Swedish Airports

Šajā aplikācijā pieejama informācija par Stokholmas Brommas un Arlandas lidostām, kā arī astoņām citām Swedavia lidostām Zviedrijā. Tajā vienmēr būs aktuālākā informācija par reģistrēšanās laikiem un lidostas veikaliem. Aplikācijā piedāvāta arī iespēja iepriekš rezervēt vietu un samaksāt par autostāvvietu pie lidostas, plānot ekskursijas pa pilsētu un jau iepriekš palasīt Stokholmas ceļvežus.

„Taxi 020”
Taxi 020
Noderīga informācija tūristiem – vienmēr pievērsiet uzmanību dzeltenajai zīmei, uz kuras norādīta cena par nobraukto kilometru, lai izrēķinātu cik būs jāmaksā par braucienu. Aplikācija Taxi 020 ir labs palīglīdzeklis, lai izvairītos no nepatīkamiem un dārgiem pārsteigumiem. Alternatīva Taxi 020 ir aplikācija Uber, kura labi darbojas gan Stokholmā gan Gēteborgā.

„Spontano”– pasākumi Stokholmā
Spontano
Spontano aplikācijā apkopoti aktuālākie pasākumi pilsētā, kas būs īpaši noderīgi tiem, kas ceļo vienatnē, ceļotājiem, kuri neplāno pasākumu apmeklējumus iepriekš un rīkojas spontāni. Aplikācijā pat iespējams iegādāties biļetes, kā arī tajā tiek piedāvātas papildu priekšrocības labāku vietu iegādei. Tajā iekļauta informācija par sporta aktivitātēm, koncertiem, humora pasākumiem un ne tikai. Šī aplikācija piemērota dažādu aktivitāšu plānošanai, tajā atradīsiet gan vietējo naktsklubu atrašanās vietas, gan brīvdabas jogas nodarbību laikus.

„SL Transit Map Stockholm”– satiksmes plānotājs
SL Transit Map Stockholm

Stokholmas satiksmes uzņēmuma SL oficiālajā aplikācijā pieejami metro, vilcienu, tramvaju un prāmju kursēšanas laiki. Aplikācijā atradīsiet tuvākās pieturvietas un varēsiet plānot ērtāko maršrutu savam braucienam.

Un bonusā: „Stockholm Public Toilets”
Stockholm Public Toilets
Atrast publiskās tualetes Stokholmā izrādās nav nemaz tik viegli, bet šajā aplikācijā ērti atradīsiet tuvāko. Tajā apskatāmi arī darba laiki un nokļūšanas norādes. Zaļā krāsā atzīmētas bezmaksas tualetes, zilā – maksas.

Tātad, pirms dodamies ceļā, lejuplādējam viedtālrunī pāris aplikācijas un atbrīvojam somā vietu suvenīriem!