6 veidi, kā ietaupīt naudu Zviedrijā

Zviedrija | Nav komentāru

Lai arī taksometri, alkohols un ēdiens Zviedrijā maksā daudz dārgāk kā jebkur citur Eiropā, arī Zviedrijas galvaspilsētā iespējams labi atpūsties daudz netērējot. Nesen kļuva zināms, ka Zviedrijā ir otri lielākie ēdienu un dzērienu nodokļi Eiropā, kas, salīdzinot ar citām lielpilsētām, var palielināt kopējās izmaksas. Lai vai kā, arī ar mazu budžetu Stokholmā iespējams pavadīt lieliskas brīvdienas. Tad nu arī seši padomi, kā to vislabāk paveikt:

1. Galveno ēdienreizi plāno pusdienās

Tāpat kā pie mums tiek piedāvātas kompleksās pusdienas, arī zviedru restorānos nereti ir īpašie pusdienu piedāvājumi (Dagens pusdienas), kas ietver siltu maltīti, maizi un kafiju, nemaksājot vairāk par 100 kronām. Pat daži no labākajiem restorāniem visā pilsētā piedāvā pusdienas par mazāk kā 200 kronām, kas ir uz pusi lētāk kā izvēloties līdzīgu ēdienu vakarā. Lai iegādātos uzkodas par vislabāko cenu, noteikti tās jāmeklē ārpus pilsētas centra. Vasarā ēdienu iespējams iegādāties arī pārtikas busiņos un kioskos, kur hotdogi maksā vien 20 kronas.

2. Apmeklē bezmaksas muzejus

Lai arī ieejas biļetes cenas Stokholmas populārākajās tūristu piesaistes vietās kā Vāsas un Abbas muzejos vidējam eiropietim varētu šķist padārgas, Zviedrijas valdība nesen izveidoja daudz jaunu valsts muzeju, kā piemēram, Zviedrijas Dabas un Vēstures muzejs un Stokholmas Modernās mākslas muzejs, kuros ieeja ir pilnībā bez maksas. (plašāku informāciju lasi mūsu blogā)

3. Izbaudi piepilsētas dabu

Vairāk kā divas trešdaļas no Stokholmas aizņem ūdens un apzaļojumi, tādēļ lielu daļu no pilsētas lieliskās atmosfēras iespējams izbaudīt pastaigājoties. Pāris pieturas no pilsētas centra iespējams nokļūt parkā vai pie ezera, kas nebūs pārpildīts ar cilvēkiem un dos iespēju lieliskai atpūtai.

ola_ericson-spring_picnic-1692

4. Sporto svaigā gaisā

Lai apskatītu pilsētu mazliet ātrākā tempā, pievienojies kādam no Stokholmas skrējēju klubiem, no kuriem daudzos dalība ir bez maksas. Vai izmanto iespēju sportot kādā no āra sporta laukumiem. Kā arī Stokholmā tiek organizēti bezmaksas pārgājieni, ekskursijas un citas sportiskas aktivitātes interesentiem.

5. Alkoholiskos dzērienus iegādājieties Systembolaget veikalos

Lai arī Stokholmas bāros viena vīna glāze izmaksās aptuveni 80 kronas, bet alus 50 kronas, cenas ir daudz zemākas Zviedrijas valsts Systembolaget veikalu tīkla veikalos (vienīgie veikali, kuros iespējams iegādāties alkoholiskos dzērienus, kuros spirta daudzums pārsniedz trīs tilpumprocentus). Lielākā daļa veikalu darbadienās tiek slēgti sešos vai septiņos vakarā, sestdienās tie strādā līdz trijiem, bet svētdienās – slēgti. Ja vēlies iejusties īstena zviedra āda, vasaras laikā dodies piknikā un baudi alu svaigā gaisā, jo Zviedrijā nav likumu, kas aizliedz alkoholiskos dzērienus saprātīgos daudzumos lietot brīvā dabā.

6. Iepērcieties Loppis tirdziņā

Zviedri ir slaveni ar savu dzīvesveidu, tomēr lielākā daļa mājražojumi ir ļoti dārgi. Lai vai kā, Stokholma piedāvā dažādus lietoto preču veikalus, kā arī dažādus antīko lietu un lietotu apģērbu veikalus. It īpaši Mariatorget apkaimē ļoti izplatīti ir nedēļas nogales āra krāmu tirdziņi, kas Zviedrijā tiek saukti par Loppis. Tiklīdz kā nokusis sniegs, tie atrodami jebkurā pilsētas daļā. Facebook tiek ievietoti pasākumu apraksti, kā arī iespējams atrast Zviedru dizaina preces ar atlaidēm. Apmeklējot Loppis ņem līdzi skaidru naudu un platu smaidu – tad pilnīgi noteikti atradīs sev visizdevīgāko piedāvājumu! 😉

Patīkamu atpūtu!

Informācija no thelocal.se